Martina Sáblíková se před prvními závody cítí dobře

Martina Sáblíková se chystá na první závody nové sezóny. Po necelém týdnu tréninku se společně s dalšími reprezentanty, včetně Karolíny Erbanové, představí o víkendu v Berlíně. Právě tam se také pod vedením trenéra Petra Nováka všichni budou až do osmého listopadu připravovat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zlatá Martina Sáblíková.

Zlatá Martina Sáblíková. | Foto: Tomáš Adamec

Absence přípravy na ledě během léta byla znát. Nowis Team pod vedením Petra Nováka už se na berlínský led těšil. Dvojnásobná olympijská vítězka nebyla v tomto směru žádnou výjimkou.

„Když jsme sem jeli, tak jsem se těšila na led a byla jsem nadšená, když jsem na něj poprvé stoupla. A to nadšení zatím přetrvává a uvidíme, jestli vydrží i dál,“ vysoukala ze sebe den před prvními závody Martina Sáblíková.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Martinou Sáblíkovou si povídal reportér Pavel Petr

Každoroční seznamování

První týden pobytu na ledě bývá ale spíše seznamovací. I nejlepší česká sportovkyně uplynulého roku si musí znovu zvyknout na brusle a také kombinézu. Co nejvíce trpí?

„Brusle, Je jasné, že to je něco jiného, než kolečkové brusle. Jsou více utáhlé, ze začátku bolí chodidla . Ale jinak kombinéza je v pohodě. Nejdůležitější teď ale bude skloubit ten led s tou technikou.“

Forma se pozná na začátku

Ovšem už začátek přípravy může mnohé prozradit směrem k právě startující sezóně. Spíše ale prý trenérovi.

„Já tomu moc nerozumím, takže to nechávám spíše na Petrovi. Říkám jen pocity z tréninku a on na mě, že jedu už takhle a takhle. Takže to zas tak špatné nebude.“

Styl jízdy se ještě neví

A sobotní závody v Berlíně? Jakou mají důležitost a význam?

„Petr říkal, že si z toho zatím hlavu dělat nemáme, že uvidíme jak to bude. Pětistovku se budu nějak snažit dojet do cíle, protože první starty opravdu nejsou to, co bych celé léto postrádala. A dlouhé tratě? To ještě uvidíme. Mám jet tři kilometry a ještě jsme se s Petrem nedohodli, jestli to mám jet rychle, nebo jestli mám začít pomalu a zrychlovat. Takže uvidíme,“ dodává Martina Sáblíková.

Za necelý měsíc už ovšem zkoušení půjde stranou. V Heerenvenu a právě Berlíně čekají totiž Martinu Sáblíkovou úvodní dva závody Světového poháru.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme