Medaili můžeme získat i na mistrovství světa, říká Veronika Vítková

České biatlonistky potvrdily skvělou formu z letošní sezóny. V Oslu si připsaly už třetí vítězství ve štafetě Světového poháru. Přemožitele nenašlo kvarteto Puskarčíková, Soukalová, Landová a Vítková.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veronika Vítková přebírá štafetu od Jitky Landové a míří za dalším vítězstvím

Veronika Vítková přebírá štafetu od Jitky Landové a míří za dalším vítězstvím | Foto: (c) Český biatlon, Michal Červený

„Začátek závodu jsem sledovala v buňce a od začátku se to vyvíjelo dobře. Holkám jsem věřila a nakonec to i dobře dopadlo,“ usmívala se finišmenka Veronika Vítková.

Stěžejní pro celkový úspěch byl střelecký výkon Jitky Landové na třetí úseku, která se díky němu propracovala do vedení. Po její předávce už právě Vítková dovezla štafetu vítězně do konce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Veronika Vítková dovezla českou štafetu na 1. místě do cíle závodu Světového poháru v Oslu a stejné ambice má i na blížícím se mistrovství světa

„Trošku jsem znervózněla, když jsem netrefila první dvě rány vleže. Špatně jsem zareagovala na vítr, pak jsem si ‚přecvakla‘ a začalo to naštěstí padat. To byl asi nejhorší moment dnešní štafety,“ přiznala nepříjemnou chvilku Vítková.

Už potřetí v letošní sezoně dovedla do cíle štafetu v závodu Světového poháru na prvním místě.

„Nejtěžší to bylo v Oberhofu, kde jsem musela v posledním kole bojovat s Francouzkou, ale jinak si vážíme všech vítězství. Máme vyrovnaný tým a dokážeme bojovat a zatím se nám podařilo v každém závodě vystoupit na stupně vítězů,“ hodnotila Veronika Vítková.

České biatlonistky pokračují ve štafetové dominanci. Na SP v Norsku přidaly třetí vítězství

Číst článek

Český tým už čeká pouze jedna štafeta a ta bude nejdůležitější, protože se pojede na blížícím se mistrovství světa.

„Když zůstaneme všechny zdravé a vydržíme ve stejném složení, tak můžeme i tam pomýšlet na stupně vítězů. Asi tam bude větší tlak, ale na to už jsme zvyklé a snad to dopadne dobře,“ vyhlíží světový šampionát Veronika Vítková.

Michal Jurman, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme