Michal Šlesingr zmátl časomíru a biatlonový sprint má dva vítěze

Sice se tentokrát nevešli ani do první patnáctky, i tak se ale o českých biatlonistech hodně mluvilo. Ondřej Moravec zaujal ve sprintu v italské Anterselvě pádem obličejem do sněhu, Michal Šlesingr údajně tak zmátl časomíru, že se muselo měnit pořadí na stupních vítězů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Šlesingr

Michal Šlesingr | Zdroj: ČTK

„Nejdřív jsem byl strašně šťastný, když jsem projel cílem. Pak jsem viděl Simona, že doběhl ve stejném čase, ale najednou byl o tři desetiny sekundy přede mnou. To jsem byl hodně smutný, protože to je fakt málo," říkal už v dobré náladě jeden ze dvou vítězů sprintu v Anterselvě Lukas Hofer.

Nakonec totiž společně s Němcem Schemppem vyhrál i on, protože jejich čas byl opravdu totožný. Časomíru prý zmátl Michal Šlesingr.

Přehrát

00:00 / 00:00

Michal Šlesingr zmátl časomíru a biatlonový sprint má dva vítěze

„Když Simon Schempp protínal cílovou čáru, byl hned za českým biatlonistou. Cílem proběhli velmi těsně za sebou a časomíra namísto Schemppova čipu chybně odečetla ten Šlesingrův. A rozdíl byl právě tři desetiny sekundy, které jsme pak museli přičíst, aby byly výsledky správné," vysvětluje Christian Winkler z firmy, která pro biatlonový Světový pohár dodává veškerý infosystém včetně časomíry.

Se svými kolegy k opravě vůbec poprvé v závodech s intervalovým startem použil cílovou fotografii. A může vypadat trochu zvláštně, že to bylo zrovna ve prospěch domácího biatlonisty. Zástupce ředitele závodů Světového poháru Borut Nunar ale jakékoliv spekulace odmítá.

„Nene, nene, my nikdy nezkoumáme národnosti nebo jména, jen čísla. Bylo by to zkrátka nefér, kdybychom tentokrát neměli dva vítěze. Chyba časomíry byla přesně tři desetiny sekundy, ne dvě nebo čtyři desetiny. Je to strašná náhoda, že máme dva úplně stejné časy, ale prostě se to stalo."

Ale vyprávějte to nechtěnému hrdinovi okamžiku Michalu Šlesingrovi. „Myslím si, že Italové chtěli v Itálii hodně vyhrát. To, co předvedli, je nesmysl.“

Jan Suchan, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme