Mladí krasobruslaři si splnili sen, potkali idoly a skončili sedmí

Sedmou příčku obsadila česká sportovní dvojice Klára Kadlecová - Petr Bidař na právě probíhajícím mistrovství Evropy v krasobruslení. Zmíněné umístění české dvojice je přitom o to cennější, že věkem patří tento pár stále mezi juniory.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Krasobruslařská dvojice Klára Kadlecová - Petr Bidař

Krasobruslařská dvojice Klára Kadlecová - Petr Bidař | Foto: Michal Jurman

Kdo neustále nadává na dnešní mládež, tomu bude Kadlecová s Bidařem pravděpodobně velkým trnem v oku. Krasobruslařskému "Mirku Dušínovi" a "Sněhurce" je dohromady 34 let a Kadlecová je přitom v patnácti vůbec nejmladší účastnicí evropského šampionátu.

"Na to ani nemyslím, snažím se předvést, jako by mi bylo dvacet - to nejlepší, co umím," říká Kadlecová, jejíž snažení s Bidařem pozorně při rozcvičení sledovali na obrazovce i největší hvězdy a nakonec i noví evropští šampióni Savchenková se Szolkowym. Petr Bidař si přitom právě soutěžním setkáním s touto dvojící splnil jeden ze svých snů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mladí krasobruslaři si splnili sen, potkali idoly a skončili sedmí

"Je to hezké. Ještě než jsem začal dělat tuhle disciplínu, tak jsem na ně koukal a říkal si, že bych je rád viděl naživo. Když jsme spolu na tréninku nebo v rozjížďce, tak je to super pocit," zasnívá se.

Savchenková se Szolkowym své kvality prokázali a i přes problémy ve volné jízdě prodloužili v Bernu svoji neporazitelnost v této sezoně.

Mladíci navázali na svého trenéra

Zajímavý zápis do historie alespoň českého krasobruslení si připsali ale i Kadlecová s Bidařem. Ti se totiž po dlouhých sedmi letech stali první sportovní dvojicí ze srdce Evropy, která se na šampionátu starého kontinentu dostala mezi nejlepší desítku. Naposledy se to v Budapešti 2004 podařilo páru Beránková-Dlabola. Právě Otto Dlabola nyní u Kadlecové s Bidařem působí v roli konzultanta.

"Hrozně nás to těší, že jsme nástupci pana trenéra," kývá hlavou devatenáctiletý Bidař. Velkou budoucnost těmto českým teenagerům přitom předpovídá i samotný Dlabola.

"Já s nimi vycházím velice dobře. Oba jsou velmi pracovití, a toho si na nich cením, je radost s nimi pracovat. Teď je čeká mistrovství světa juniorů v Soulu, což je pro ně vrchol sezony. Uvidíme, jak tam dopadnou," poukazuje Dlabola na nejbližší program mladého českého sportovního páru.

I Soul může být další stanicí v přerodu ze zatím neznámé dvojice v pár dosahující časem třeba i kvalit Savchenkové se Szolkowym.

Jan Suchan, Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme