Moravce rozhodil Svendsen, český biatlonista znervózněl a chyboval

Málokdo to čekal, ale česká mužská štafeta byla na biatlonovém mistrovství světa blíže medaili než ta ženská. Kvarteto Krčmář, Soukup, Šlesingr a Moravec o ní bojovalo až do poslední střelby. A nakonec skončilo ve finském Kontiolahti šesté.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Moravec se připravuje na střelbu vleže, vedle něj Nor Svendsen

Ondřej Moravec se připravuje na střelbu vleže, vedle něj Nor Svendsen | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Ondřej Moravec totiž přebral štafetu na třetí příčce desetinu sekundy za Norskem, jenže právě finišman tohoto týmu svého českého kolegu při střelbě vleže zásadně rozhodil.

„Svendsen, když odjížděl z položky, tak upadl a tím mně zavadil o lyži zrovna ve chvíli, kdy jsem spouštěl ránu. Samozřejmě neudělal to schválně, ale rozhodilo mě to. Ránu jsem nedal a hodně jsem znervózněl. Další ránu jsem nedobil a to byl celý problém závodu.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Svendsen mi zavadil o lyži zrovna, když jsem spouštěl ránu a to mě rozhodilo, popisoval problém při první střelecké položce vleže Ondřej MOravec

V tomhle Ondřej Moravec bohužel nemá úplně pravdu, ještě na závěrečné položce vestoje totiž mohl myslet na cenný kov a tam přišel další problém. Tentokrát sice pálil český reprezentant bezchybně, ale zase relativně dlouho.

„Nepřebil jsem tak, jak bych měl a stálo mě to vteřiny, který by možná byly rozhodující. To byla moje chyba,“ přiznal se Ondřej Moravec.

Nikdo to ale Ondřeji Moravcovi příliš nevyčítal stejně jako propad ze třetího na konečné šesté místo. Ani trenér Ondřej Rybář, ani parťáci z týmu jako například Jaroslav Soukup.

„Není jednoduchý, aby se čtyři lidi sešli v dobrý formě. Musí být nějaké štěstí, abychom se dostali ještě výš. Šesté místo je dobrý výsledek,“ říkal Soukup.

Poslední úspěchy na letošním mistrovství světa můžou Moravec, Soukup, Šlesingr, Soukalová a Vítková přidat v dnešních závodech s hromadným startem. Ženy vyrazí na trať v půl druhé, muži ve čtvrt na pět.

Přímé přenosy opět najdete na streamu ČRo Sport v mobilní aplikaci iRadio a na webu zprávy.rozhlas.cz.

 

Jan Suchan, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme