Moravec opět dojel v top 10, v hromadném závodě byl sedmý

Třetí české umístění v elitní desítce biatlonových závodů s hromadným startem přidal ve slovinské Pokljuce Ondřej Moravec. Při čtyřech střeleckých položkách udělal jedinou chybu a dojel si pro sedmé místo, zvítězil Rus Šipulin.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Moravec dojel při svém druhém individuálním startu v Hochfilzenu devátý

Ondřej Moravec dojel při svém druhém individuálním startu v Hochfilzenu devátý | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Po první střelbě odjížděla na trať s mírným náskokem jedenáctičlenná skupina biatlonistů, kteří zastříleli čistě, byl v ní Ondřej Moravec. Naopak chyběl Michal Šlesingr, kterého z bojů o přední příčky vyřadily 2 chyby. Při druhé „ležce“ se ale Moravec chyby nevyvaroval a nabral půl minutu ztráty.

První střelba vestoje vyšla Moravcovi parádně. Díky pěti rychlým a přesným výstřelům se z dvanáctého místa posunul na osmé. Na vedoucí francouzskou dvojici Fourcade, Beatrix sice stále ztrácel půl minuty, odstup od čtvrtého místa byl ale pouze čtrnáctisekundový.

Soukalová zvládla závod s hromadným startem bez chyby, dojela čtvrtá

Číst článek

Dva Francouze v čele závodu doprovázel Francouz Šipulin, při poslední zastávce na střelnici ale všichni udělali chybu a v čele se vytvořila pětičlenná skupina v dramatickém finiši se z vítězství radoval Rus Šipulin před Fourcadem a Rakušanem Ederem.

Ondřeje Moravce oddělila od předních pozic jediná chyba při střelbě vleže. Do cíle doběhla na výborném sedmém místě, které přidal k páté příčce ze stíhačky. Michal Šlesingr dojel se čtyřmi chybami 29.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme