MSJ Liberec: Tomáš Portyk se postaral o zatím nejlepší český výsledek

Sdruženář Tomáš Portyk dosáhl na zatím nejlepší výsledek českých reprezentantů na juniorském mistrovství světa lyžařů. V Liberci obsadil v závodu jednotlivců s jedním skokem na středním můstku a desetikilometrovým během 7. místo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Portyk na trati během závodu v Liberci

Tomáš Portyk na trati během závodu v Liberci | Zdroj: ČTK

A to ve svých teprve šestnácti letech, jako jeden z nejmladších ve startovní listině. I proto klesnul v běhu o jedno místo oproti skokanské části.

„Myslím si, že můžu být spokojený, protože kluci tady mají víc zkušeností než já. Myslím, že je to v šestnácti letech pro mě úspěch,“ říkal po doběhu šťastný sdruženář.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Tomášem Portykem mluvil po závodě v Liberci Tomáš Kohout

Jeho soupeři jsou v průměru o tři roky starší. „Už jsem si zvykal na Světovém poháru a na Kontinentálních pohárech. Tam je každý starší než já a pro mě to jsou zkušenosti do budoucna a za to jsem rád.“

Po skokanské části byl Tomáš Portyk šestý. „Měl jsem akorát nevýhodu, že jsem měl po skoku před sebou i za sebou velkou mezeru. Sbírám teď zkušenosti a doufám, že to prodám v budoucnu.

Loni vyhrál mladý český sdruženář olympiádu mládeže v Innsbrucku. „Tahle akce byla rozhodně těžší, jsou tu starší kluci. V Rakousku jsem měl výhodu, že jsem tam měl svůj ročník a tady se každou sezónu objeví někdo jiný,“ dodává Tomáš Portyk.

Tomáš Kohout, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme