Na můstcích v Harrachově zatím létá pouze vítr, sobotní závod je v ohrožení

Letci na lyžích netrpělivě čekají, jestli se v Harrachově během soboty bude soupeřit o titul mistra světa. Proti je zatím počasí. To na druhou stranu ale více trápí organizátory než samotné závodníky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stráně jsou hnědozelené, ale můstek a jeho dopad bílý. V Harrachově se létat bude

Stráně jsou hnědozelené, ale můstek a jeho dopad bílý. V Harrachově se létat bude | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

"Od ledna nebyl prakticky žádný den, kdy by se nedalo skákat, a najedno by mělo přijít něco hrozného. Počasí sledujeme a doufáme, že předpověď nevyjde v plném rozsahu," říká šéf soutěže Josef Slavík.

"Plný rozsah" by znamenal teplotu lehce nad nulou, sníh s deštěm, ale hlavně vítr. Ten v nárazech dosahuje rychlosti až 25 metrů za sekundu, ale i stabilních 8 metrů za sekundu je neslučitelných s lety na lyžích.

Přehrát

00:00 / 00:00

Organizátory MS v letech na lyžích trápí vítr

"Znamenalo by to závod, který by trval hodně dlouho, dělaly by se pauzy a hledala místa, kdyby se dalo skákat. Je ale i možnost, že by se závod nemusel v plném rozsahu doskákat," vysvětluje Josef Slavík.

Oproti nádhernému pátku by to byl pořádný zlom, který by také donutil pořadatele vyhlásit výsledky po dvou uskutečněných kolech. Znamenalo by to třeba to triumf Němce Severina Freunda, ale také šesté místo pro Romana Koudelku.

Po dvou kolech MS v letech na lyžích je Roman Koudelka šestý

Číst článek

"Bylo by to pro mě naprosto úžasné. Odjížděl bych s úsměvem od ucha k uchu. Myslím si ale, že se alespoň jedno kolo odskáče. Pevně v to věřím," dokládá nejlepší z Čechů v aktuálních výsledcích, že by si chtěl ještě v Harrachově zalétat.

Josef Slavík je ještě optimističtější. "Tady na Čerťáku se předpověď nemůže brát úplně dogmaticky. Já věřím, že závod doskáčeme."

Závod jednotlivců by měl pokračovat třetím kolem v 16 hodin.

Tomáš Kohout, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme