Na OH do Soči pojede méně sportovců, než bylo ve Vancouveru

Ve čtvrtek bude v Rudolfově galerii na Pražském hradě za přítomnosti prezidenta České republiky Miloše Zemana zveřejněna nominace na OH v Soči.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková se na Světovém poháru v Berlíně poprvé představí v závodě na 3000 metrů.

Martina Sáblíková se na Světovém poháru v Berlíně poprvé představí v závodě na 3000 metrů. | Zdroj: ČTK

Vedle jmen sportovců oznámí plénum Českého olympijského výboru i seznam doprovodu. Oproti posledním hrám ve Vancouveru, kterých se zúčastnilo rekordních 93 českých sportovců, pojede do Soči necelá devadesátka nominovaných.

Svaz lyžařů aktuálně nominuje 36 závodníků, mezi kterými nechybí ani Lukáš Bauer nebo vlajkonoška české výpravy Šárka Strachová. Medaile se očekávají od biatlonistů, v čele desetičlenné nominaci je vedoucí závodnice Světového poháru Gabriela Soukalová.

Trenér Alois Hadamzcik už nominaci pětadvaceti hokejových reprezentantů oznámil, pod pěti kruhy by se měli představit i čtyři bobisté, čtyři zástupce bude mít i rychlobruslení s Martinou Sáblíkovou. Krasobruslařský tým budou tvořit dva muži a jedna žena.

Olympijská nominace se může ale ještě změnit, konečný termín je 24. ledna. O dodatečnou nominaci se bude snažit na závodech Světového poháru například skokan na lyžích Roman Koudelka.

Odměny za medailové výkony budou na stejné úrovni jako ve Vancouveru. Olympijský vítěz obdrží jeden a půl milionu, stříbrný medailista 750 000 a bronzový olympionik si polepší o 450 000 korun.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme