Na střelnici se mi vůbec nedařilo, mrzelo po štafetě finišmana Moravce

Česká mužská biatlonová štafeta na mistrovství světa ve finském Kontiolahti na medaili nedosáhla. Michal Šlesingr přitom předával finišmanovi Ondřeji Moravcovi na třetím místě, jeden z hrdinů z olympijských her v Soči ale medailovou pozici neudržel a kvůli problémům na střelnici nakonec dovezl štafetu na šesté příčce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Finišman Ondřej Moravec českou štafetu na medailovém umístění neudržel

Finišman Ondřej Moravec českou štafetu na medailovém umístění neudržel | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Štafetu jste přebíral na medailové pozici. Měl jste v hlavě, že velký úspěch je blízko?

Vůbec ne. Při střelbě vleže mi Svendsen kopl do lyže, poslední terč jsem minul a to ovlivnilo celý závod. Při odjezdu upadl v době, kdy jsem spouštěl ránu. Zavadil mi o lyži, což mě rozhodilo a znervóznilo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Biatlonistu Ondřeje Moravce v cíli štafety na MS v Kontiolahti zpovídal reportér Jan Suchan

Na stojce jste poté chtěl asi pálit hodně rychle, abyste měl ještě šanci bojovat o bronz. Přišel s tím problém při vyhazování náboje?

Závod mi na střelnici nevyšel, neměl jsem štěstí. Svendsen to schválně neudělal, ale ještě jsem to nikdy nezažil. To se stane. Na stojce to byla moje chyba, nepřebil jsem tak, jak bych měl a stálo mě to vteřiny. Na střelnici jsem nepodal vůbec dobrý výkon.

Biatlonisté dojeli ve štafetě na MS šestí, ze zlata se radují Němci

Číst článek

S Rakušanem Landertingerem jste souboj o páté místo prohrál, ale dlouho byla blízko medaile, o které jste ale před závodem nemluvili. Mrzí vás, že jste na cenný kov nakonec nedosáhli?

Šesté místo odpovídá tomu, na co máme. Průběh nasvědčoval tomu, že jsme na medaili měli, ale výsledek štafet se počítá až v cíli. Nemá cenu o tom uvažovat. Holky třeba o ničem jiném, než o medaili nemluvili a nakonec to dopadlo, jak to dopadlo.

Jan Suchan, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme