Nedramatizoval bych to, říká Moravec před blížícím se startem olympijských her

Už jen dva závody dělí české biatlonisty od olympijských her. A právě poslední dva závody Světového poháru v italské Anterselvě tak mají na to, aby si stihli před odletem do Soči pořádně zlepšit náladu a dokázat si, že v nich něco je.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Moravec v cíli usměvavý, ale přesto trochu naštvaný

Ondřej Moravec v cíli usměvavý, ale přesto trochu naštvaný | Zdroj: ČTK

„Určitě je to důležité pro sebevědomí, snad to prospěje,“ uvažuje Jitka Landová. „Je to dobré hlavně pro moje sebevědomí. Vím, že na to mám, že můžu zajet dobrý výsledky. Pro olympiádu to může být jedině plus,“ dodává Tomáš Krupčík, který s Jitkou Landovou už blahodárný vliv posledního předolympijského Světového poháru stihli poznat.

V úvodních sprintech oba skončili ve třetí desítce, což jsou pro ně zatím životní výsledky. Naopak opory české reprezentace by si ještě určitě rády spravily chuť, i když Veronika Vítková s tím úplně nesouhlasí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nedramatizoval bych to, říká Moravec před posledním předolympijským startem

„Soči je ještě hodně daleko. Nemyslím si, že když se mi tady závody nepodaří, že bych z toho měla být zklamaná. Vím, že předchozí závody byly dobrý, tak proč by to nemohlo jít i potom,“ uklidňuje sebe i okolí průběžně sedmá žena Světového poháru.

Na rozdíl od té vedoucí, Gabriely Soukalové, ale může své čtyřiatřicáté místo v dnešním stíhacím závodě zlepšit, Soukalová bude po diskvalifikaci ve sprintu jen trénovat. Pořádně se ukázat před Soči by chtěl Ondřej Moravec. Ale protože o umístění v Top Ten ho v pátek připravil patrně pouze pád, nemá o svou předolympijskou formu obavy.

„Že bych byl nějak zklamaný, to ne. Moc bych to nedramatizoval.“ Dnešní stíhací závody jsou před Soči vůbec těmi posledními individuálními. Právě Ondřej Moravec bude mít ze všech českých biatlonistů na startu nejvýhodnější pozici.

Na trať vyrazí jako šestnáctý s minutou a čtyřmi sekundami ztráty na vedoucí dvojici tvořenou Italem Hoferem a Němcem Schemppem. Dohromady nastoupí šestice českých reprezentantů. Ženy startují ve tři čtvrtě na dvanáct, muži v půl třetí odpoledne a s námi můžete být u toho.

Jan Suchan, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme