Nejen krasobruslař Verner láká na Nebeské hrany

Premiérovým ročníkem startuje ve 20 hodin v holešovické Tesla Aréně krasobruslařská show s názvem Nebeské hrany. Kromě světových es tohoto sportu se na ní domácímu publiku představí i třetí muž z posledního evropského šampionátu Tomáš Verner.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Verner, krasobruslař

Tomáš Verner, krasobruslař | Foto: Michal Jurman

Rodák z Písku se až do poslední chvíle připravoval v Torontu na nadcházející světový šampionát v Moskvě. Ten byl do ruské metropole přesunut až po tragickém zemětřesení z japonského Tokya a jeho měsíční skluz tak chvíli ohrožoval i samotnou existenci nadcházející krasobruslařské show v Praze.

Ta se nakonec uskuteční a to v maximální síle svých hvězdných účastníků. Mezi největší lákadla bude přitom zcela jistě patřit tradičně do posledního puntíku vypilované vystoupení ruské legendy Jevgenyje Pljuščenka, ačkoliv samotný Tomáš Verner se těší hlavně na jinou bývalou persónu československého krasobruslení.

Přehrát

00:00 / 00:00

Verner se před MS představí v pražské exhibici

„Osobně se nejvíc těším na Jozefa Sabovčíka, dlouho jsme se neviděli. Je to legenda našeho sportu a domnívám se, že si ho užijí i diváci. Je to fenomén na ledě. Dále se těším na čínskou sportovní dvojici Süe Šen a Chung-po Čao. A největším lákadlem večera bude Pljuščenko,“ láká na nadcházející program celé show fanoušky Verner.

Čtyřiadvacetiletý mistr Evropy z roku 2008 přitom zmíněné akce chtěl původně využít i k tréninku na nadcházející světový šampionát. Závěřečná příprava českého krasobrusulaře ale nakonec proběhne jinde než v české metropoli.

„Velmi jsem se zajímal o to, jestli by byla možnost trénovat v Praze, hodně mě to lákalo. Nakonec jsem se po konzultaci s trenérem rozhodl, že nejlepší varianta pro mě bude, přesunout se rovnou do Moskvy. Budu tam mít klid a budu se připravovat přímo v hale, kde svoje soutěžní jízdy pojedu, tak si na ni alespoň zvyknu,“ poodhaluje své plány Verner.

V Moskvě mu přitom s možností přípravy na šampionát pomůže i jeho přítelkyně francouzská taneční krasobruslařka Natalie Pechalotová, která právě v moskevské Megasport Aréně dlouhodobě trénuje a fanouškův se představí tentokrát i v Praze.

Verner: Exhibici beru jako ideální aklimatizaci a přípravu před MS

Závěr přípravy na zpožděný vrchol celé sezony přesto dá se říci v Praze Verner odstartuje. Na dlouhé tréninky totiž už nezbývá mnoho času a tak i exhibice poslouží v tomto ohledu prioritnímu cíli.

„Exhibiční vystoupení v Praze beru jako ideální adaptační podmínky po přesunu do Evropy a zbavil se tak problému s časovým posunem. V pátek a v sobotu jsou představení a v pondělí se už přesouvám do Moskvy, kde se týden budu připravovat,“ říká český krasobruslař.

Ještě před tím se ale Verner představí po dlouhé době českému publiku. Pokud u toho nebudete chybět vězte že se večer můžete v Tesla Aréně těšit jeho volnou jízdu na vděčnou hudbu Michaela Jacksona, se kterou se bude snažit Verner uspět i za 13 dní v moskevské klání o medaile ze světového šampionátu.

Jakub Kanta, Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme