Nevím, co od sebe můžu čekat, říká rychlobruslařka Novotná

Hodinu po poledni startuje v italském Collalbu evropský šampionát rychlobruslařů ve víceboji. Páteční program patří výhradně mužům. České barvy bude hájit Milan Sáblík. Od soboty bude pozornost upřena také na soutěž žen, kde se představí Martina Sáblíková, Karolína Erbanová a nově také Kateřina Novotná.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

rychlobruslení logo ME 2011 Collalbo

rychlobruslení logo ME 2011 Collalbo

Pro Kateřinu Novotnou byl až do letošní sezóny prioritou číslo jedna short track. Tedy rychlobruslení na krátkém oválu. Aktuálně má ale za sebou tvrdou přípravu v Calgary, kde už zkoušela také dlouhou dráhu. Asi přitom není jednoduché obě disciplíny měnit a přecházet v tréninku z jedné na druhou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nevím, co od sebe můžu čekat, říká rychlobruslařka Novotná

"Když člověk nepřechází moc často, tak je to hodně znát. Brusle jsou přeci jenom trošku jiné, je tam jiné ohnutí, jiná kolíbka i bota je jiná. Je to hodně znát, ale čím častěji člověk přechází a čím častěji trénuje, tak jsou přestupy jednodušší," svěřila se šestá žena z olympiády v Turíně 2006. Která z tratí by jí pak měla na dlouhé dráze nejvíce sedět? Jisté je, že s ní počítá trenér Petr Novák v průběhu sezóny také pro týmový závod.

"Zatím co jsem jezdila, tak mi vyhovovali střední tratě. Takže 1000 a 1500 metrů. Tým jsem ještě nezkoušela, ale určitě bych chtěla. Uvidíme, jak nám to bude jezdit." A Collalbo? Co sama Kateřina Novotná očekává? Těžko se dá předpovídat.

"Zajela jsem limit na tři kilometry, který byl potřeba. Nebylo to o moc, ale zajela jsem ho. Potom holky vyjeli třetí místo, který bylo potřeba, abych mohla startovat. Sama čekám, co z toho bude, protože jsem dlouho nejezdila na dlouhé dráze, ale předpokládám, že mám o něco víc natrénováno. Takže, když to nebude dobrý, tak víme proč, protože jsem na tom dlouho nejezdila. Když to bude dobrý, tak víme, že to může být ještě lepší."

A konkrétní umístění na šampionátu? Existuje alespoň nějaká představa? "To je opravdu těžká otázka. Sama nedokážu odhadnout své síly a co ve mně je, takže nevím," říká před startem mistrovství Evropy ve víceboji Kateřina Novotná.

Pavel Petr, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme