Norské běžkyně zastínila Švédka Kallaová. V chumelenici ocenila práci servismanů

Švédská běžkyně na lyžích Charlotte Kallaová měla přetěžký úkol. Získat na domácím mistrovství světa medaili na své oblíbené trati, nebo aspoň porazit suverénní Norky. A sedmadvacetileté lyžařce se to v chumelenici povedlo na výbornou. Před svými fanoušky si v běhu na 10 kilometrů volnou technikou dojela pro zlato.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Charlotte Kallaová získala pro Švédsko na domácím mistrovství světa první medaili

Charlotte Kallaová získala pro Švédsko na domácím mistrovství světa první medaili | Zdroj: Reuters

Skoro 14 tisíc diváků na stadionu a u tratí ve Falunu se mohlo pominout. Oblíbenkyně většiny z nich, domácí Charlotte Kallaová, se totiž přiřítila do cíle závodu se suverénně nejlepším časem. A její recept na vítězství se zdál být až směšně snadný.

„Snažila jsem se soustředit na každou drobnost. Chtěla jsem využít všechnu sílu a dát do toho všechno. Věděla jsem, že v tomhle jsem velmi silná,“ řekla k závodu sedmadvacetiletá Kallaová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dojmy švédské běžkyně na lyžích Charlotte Kallaové z vítězného závodu na 10 kilometrů zaznamenal Tomáš Kohout

Na trať se ale neustále snášel mokrý sníh, který divákům tál na ramenou a studil, zatímco závodnicím udělal z cesty z kopce na kopec peklo. Hlavně Norkám, které jely po Kallaové v hlubším sněhu a možná i na horších lyžích.

„Švédští servismani odvedli skvělou práci s mými lyžemi. V té chumelenici to bylo hodně důležité,“ ocenila práci týmu majitelka prvního švédského zlata z letošního šampionátu.

Není se co divit, že stav mnohých fanoušků se blížil extázi. Bouřili po celý závod, až se možná i je snažila pozdější vítězka nevnímat.

Lyžařka Nývltová na MS doběhla 23. na desítce, vyhrála Švédka Kallaová

Číst článek

„Snažila jsem se zaměřit na správné věci. Trenéři na mě řvali, že si jedu pro zlato, ale nechtěla jsem je vnímat. Jen jet co nejrychleji. Na těžkých tratích a ve špatných podmínkách musíte dřít celou dobu. Po jednom klesání jsem jela jen soupaž a trenér se divil, co to dělám. Ale měla jsem prostě jen strašně unavené nohy,“ usmála se Kallaová, která o rovných 41 sekund porazila druhou Američanku Jessicu Digginsovou.

Tomáš Kohout, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme