O pořádání ZOH 2018 se ucházejí Mnichov, Annecy a Pchjongčchang

Mnichov, Annecy a Pchjongčchang kandidují na pořádání zimních olympijských her v roce 2018. Všichni už odevzdali definitivní projekt pro svou kandidaturu a Mezinárodní olympijský výbor definitivní rozhodnutí oznámí za 176 dní.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

olympijské hry - olympijská vlajka

olympijské hry - olympijská vlajka

Materiály všech tří zájemců o pořádání olympijských klání teď posoudí hodnotící komise MOV v čele se Švédkou Lindbergovou, která v únoru a v březnu všechny uchazeče navštíví. Rozhodnutí padne 6. července na zasedání olympijského výboru v jihoafrickém Durbanu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mnichov patří mezi kandidáty na pořádání zimních olympijských her v roce 2018

V případě vítězství Mnichova by se bavorská metropole stala prvním městem, které by pořádalo letní i zimní olympijské hry. Rozpis toho, kde by se která soutěž konala, zabírá 400 stran. Halové turnaje v Mnichově, bobové na Königsee a lyžaři by boje o olympijské zlato sváděli v Garmisch-Parten-Kirchenu. Na poslední chvíli se v tomto alpském středisku podařilo dohodnout s vlastníky pozemků, jejichž hlasitý odpor kandidaturu Mnichova oslaboval.

"Věřím, že máme dobrý koncept. Je ukázkou, že olympijské hry se mohou konat jako ekologické hry. To musí být pro olympijský výbor jedním z rozhodujících měřítek," věří místostarosta Mnichova Hep Monatzeder . Mnichov má silnou konkurenci v jihokorejském Pchjongčchangu a francouzském Annecy.

Klára Stejskalová, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme