Olympioniky v Soči má na starost Martin Doktor, doufá v 6 medailí

Ve slavnostních prostorách Rudolfovy galerie Pražského hradu bude zveřejněna nominace české výpravy na olympiádu do Soči. Sportovním ředitelem mise sportovců do Ruska bude bývalý veleúspěšný kanoista Martin Doktor. Ten chce zopakovat úspěch z Vancouveru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Doktor, reprezentační trenér rychlostních kanoistů

Martin Doktor, reprezentační trenér rychlostních kanoistů | Zdroj: ČTK

„Nominační plénum, kde se vyřknou jména sportovců, je veskrze slavnostní záležitost,“ vysvětluje výběr místa šéf české mise. „Myslím, že Pražský hrad je správným místem, odkud na olympiádu vyrazit,“ dodává Doktor.

Nominace sportovců je předjednaná a předschválená. „Řeší se jen pár drobných nejasností,“ říká Doktor, který už žádný spor ohledně samotné nominace sportovců nečeká.

Přehrát

00:00 / 00:00

Martina Doktora v Ranním Radiožurnálu vyzpovídal Jiří Chum

Divočejší diskuse bude ohledně členů doprovodu. „Sportovci potřebují obrovský servis. Je to problém, protože kvóta MOV je jasná a nedá se překročit. Všechny týmy chtějí většinou víc, než je možné,“ poukazuje Doktor na problém realizačních týmů.

Sám bývalý olympionik neměl rád otázky na odhad svého výkonu. Ve své nové funkci se jim ale nevyhne. „Je to sport, může se stát cokoli, ale máme řadu nadějí, a kdybychom se dostali na počet, jaký byl ve Vancouveru, bylo by to skvělé,“ doufá sportovní ředitel ČOV.

Před čtyřmi roky získala česká výprava šest cenných kovů, dva ze zlata, čtyři bronzové. Jací sportovci o ně budou bojovat letos se dozvíme dnes po sedmé hodině večerní.

Jiří Chum, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme