Ondřeje Banka čeká start na Hahnenkammu, nejtěžším sjezdu Světového poháru

Světový pohár v alpském lyžování má dnes na programu sjezd na Hahnenkammu v Kitzbühelu na obávané sjezdovce Streif. Na trať dlouhou 3312 metrů vyrazí s číslem padesát dva i český reprezentant Ondřej Bank, jehož cílem je poprvé v kariéře bodovat v nejrychlejší disciplíně SP. Před závodem jsme si povídali s jeho bratrem a trenérem v jedné osobě Tomášem Bankem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Bank

Ondřej Bank | Foto: Český rozhlas

Sjezdaři mají za sebou trénink, který poznamenal pád rakouského jezdce Hanse Gruggera. "Ondra zvládl tréninkovou jízdu dobře, poměr rizika a jízdy na jistotu byl v optimální poměru a jsem rád, že se mu nic nestalo," zhodnotil Tomáš Bank tréninkovou jízdu svého bratra.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ondřeje Banka čeká start na Hahnenkammu, nejtěžším sjezdu Světového poháru

I ten měl před dvěma lety na Hahnenkammu nepříjemný pád, při kterém si zlomil holenní i lýtkovou kost v noze. Navíc minulý rok byl také blízko nepříjemnému karambolu, když vyjel až na ochrannou síť. "Ondra se dokáže poučit ze svých chyb, doufám, že si na chyby, které udělal vzpomene a nebude je opakovat." Sjezd na Hahnenkammu je ale nejtěžší a pořadatelé si na tom, dá se říct, zakládají. Ani letos zřejmě nebude trať, co se týká obtížnosti, jednodušší.

"Je pořád stejná, i aktivní bezpečnostní prvky se nemění. Jsou na dobré úrovni, ale sjezdovka sama o sobě je hodně nebezpečná, jakákoliv chyba je trestána velice nepříjemným pádem," potvrdil Tomáš Bank. Jeho bratr se bude snažit bodovat, čímž by se dostal mezi čtyři lyžaře, kterým se letos podařilo bodovat ve všech disciplínách Světového poháru. Nebude přemotivovaný? "Doufám, že ne. Už toho zažil za deset sezon ve Světovém poháru dost, takže by měl takové věci zvládnout," dodal Tomáš Bank.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme