Organizátoři MS v letech na lyžích očekávají v Harrachově 15 tisíc diváků

Už za dva týdny se bude na mamutím můstku v Harrachově bojovat o tituly mistrů světa v letech na lyžích. Organizační výbor, který má šampionát na starosti, finišuje s dlouhými přípravami. Ty probíhaly vcelku hladce, jediným problémem je pro pořadatele výrazný nedostatek sněhu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Harrachově se připravují na mistrovství světa v letech na lyžích, které začne 13. března

V Harrachově se připravují na mistrovství světa v letech na lyžích, které začne 13. března | Zdroj: ČTK

I přes jarní teploty posledních týdnů ale ještě sníh na můstku drží, a tak budou mít Gregor Schlierenzauer, Kamil Stoch i další skokanské hvězdy přece jen na čem závodit.

„Bojujeme se sněhem, to každý ví. Všechno ale zvládneme a skákat se bude v každém případě. Stejně jako před třemi lety jsme objednali dusíkový sníh pro případ, že by situace byla opravdu špatná,“ odmítá jakékoli úvahy o možném zrušení mistrovství světa šéf organizačního výboru Rostislav Jozífek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Za dva týdny se bude v Harrachově bojovat o tituly mistrů světa v letech na lyžích

Se sněhem z dusíku, který je na skokanských můstcích tak trochu raritou, už ostatně mají v Harrachově zkušenosti ze závodu Světového poháru v roce 2011.

„Technicky to zvládnout umíme. Byli jsme první na světě, letos to uděláme podruhé. Problém je jen v penězích,“ podotýká Jozífek s tím, že nákladné zajištění sněhové pokrývky je ale posledním důležitým úkolem pořadatelů šampionátu.

„Jsme připraveni. Všechny stavby stojí - tribuny, zázemí pro sportovce i pro hosty. Myslím, že arénu jsme doslova vymazlili a dostali jsme z ní maximum,“ prozrazuje šéf organizačního výboru.

To si budou moci diváci ověřit od 13. do 16. března, pokud se na ně ale vůbec dostane. O lety na lyžích je především ze strany polských fanoušků obrovský zájem a harrachovský areál pojme jen určitý počet diváků.

„Předprodej nasvědčuje tomu, že zejména v sobotu budeme zřejmě muset arénu pro příchozí fanoušky, kteří nebudou mít vstupenky z předprodeje, uzavřít. Očekáváme kolem 15 tisíc diváků,“ dodává Jozífek.

David Nyč, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme