Otcovy písně Ester Ledecká neposlouchala, na oslavu si dá čokoládu

Snowboardistce Ester Ledecké pomohla ke zlatu z mistrovství světa i hudba, svého otce Janka ale ve svém playlistu neměla. Cestou za zlatou medailí porazila v přímých soubojích také dvě domácí hvězdy, ve finále olympijskou vítězku Julii Dujmovitsovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká v 19 letech získala první titul mistryně světa mezi seniorkami

Ester Ledecká v 19 letech získala první titul mistryně světa mezi seniorkami | Zdroj: ČTK

Řev rakouských fanoušků měl vyhecovat v semifinále i finále hlavně domácí závodnice, ale dost pomohl i čerstvé mistryni světa. „Trošku jsem si to převedla, že řekli moje jméno a všichni řvou na mě, tak jsem jela dolů,“ popisovala Ester Ledecká.

Potěšilo ji, že během své cesty za zlatem porazila kromě olympijské vítězky i mistryni světa, Rusku Jekatěrinu Tuděgeševovou. „Tak jsem na to nemyslela, ale jsou to silné soupeřky, mají za sebou i výsledky. Ale asi je to opravdu o jízdách a každá jízda je jiná.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Alkohol Ester Ledecká nechtuná, titul mistryně světa bude slavit čokoládou, zjistil reportér Čro Jakub Marek

Všechny 4 jízdy ve vyřazovacích bojích se Ester Ledecké povedly. V cíli finále ale nijak nekřepčila, dojela a v klidu poslouchala, kam ji organizátoři nasměrují.

Uvnitř 19leté závodnice to ale vřelo. „Nedokázala jsem tomu uvěřit. Nedá se popsat, co všechno jsem cítila,“ marně hledá slova mistryně světa.

K pohodě, ve které byla Ester Ledecká po celý den přispěla i hudba. Ta ji před závodem pořádně namotivovala. „Myslím, že jsme se rozcvičovali u INXS, pak Eagels of death metal a Lenny Kravitz.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Úspěch Ester Ledecké okomentoval ve vysílání Radiožurnálu trenér Martin Černík

Mezi nabuzujícími písničkami tak chyběly ty od jejího otce Janka Ledeckého. „Nevím, on má takové ploužáky. Nemyslím to zle, ty mu jdou dobře,“ smála se po svém životním závodě Ester Ledecká.

Už zítra ji čeká další závod MS - v Lachtalu se pustí do paralelního obřího slalomu. Takže na nějaké velké oslavy prostor nebude. „Já nepiju, hrozně mi to nechutná. Ale tým si připije a já si dám čokoládu,“ těší se Ester Ledecká, mistryně světa v paralelním slalomu.

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme