Po skončení Turné čekají skokany lety v Harrachově

Rychle se sbalit a vypadnout. Nastartovat auto a vydat se z rakouského Bischofshofenu do Čech. To byl hlavní plán zejména českých skokanů na lyžích hned po posledním závodě Turné čtyř můstků. A že by se mohli těšit na volno? Zapomeňte.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

skoky na lyžích, Turné čtyř můstků, můstek na Bergiselu v Innsbrucku

skoky na lyžích, Turné čtyř můstků, můstek na Bergiselu v Innsbrucku | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

Sbaleno měli skokani i jejich doprovodný minitým ještě dříve, než se vydali na můstek Paula Ausserleitnera. A prý to ani kolikrát netrvá nějak extrémně dlouho. "Ono je asi účelem nevybalovat si úplně, když často měníte místa. Ale víceméně jezdíme s jednou velkou taškou."

Říká fyzioterapeut českého týmu Dan Švec. Ostatně, rychlost se u skoků počítá a nejen ta nájezdová. Z tohoto pohledu se pro český tým mohlo jevit jako nadmíru vhodné, že do druhého kola posledního závodu Turné postoupili jen dva z pěti. "Ti, kteří nepostoupili do druhého kola si teď napouštějí lyže, takže potom tam zůstávají v našem případě jenom dva. Pak to bude velmi rychle, doufejme.“ říkal Dan Švec ve chvíli, kdy ještě ani nebylo jisté, kdo v Bischofshofenu vyhraje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Po skončení Turné čekají skokany lety v Harrachově

Hned jak to šlo se totiž Češi vydali na zhruba 600 kilometrů dlouho cestu do Liberce. "Moc zvyklí na to nejsme, ale je to cesta domů po skoro dvou týdnech, takže ta si myslím, že bude utíkat rychle," říkal Borek Sedlák. Ten, kdo by si měl řídit sám, by asi nedostal nejlepší nápad, kdyby se pokoušel skokany napodobit. Zcela jistě by se o něj pokusil za volantem spánek. I skokani totiž počítali s příjezdem hodně po půlnoci.

A proč ten spěch? Aby měli aspoň půlden volný. "To opravdu vychází na ten půlden, protože už v pět hodin odpoledne už máme sraz v hale v Harrachově," popisuje další program fyzioterapeut Dan Švec. Turné totiž v podstatě pokračuje. Výsledky už jsou sice uzavřené, ale protože se blíží i konec týdne, volno nebude, v plánu je další Světový pohár. Právě v Harrachově a dokonce ne ve skocích ,ale rovnou v letech na lyžích. A to měl původně začínat kvalifikací už dnes.

Tomáš Kohout, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme