Pokaženou štafetu vynahradí malý křišťálový globus za celkový triumf

České biatlonistky se po štafetě na mistrovství světa neradují, ale spíš na ten závod chtějí zapomenout. Celou sezónu dobývaly stupně vítězů, ale na mistrovství světa místo boje o medaile, skončily na 8. místě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jitka Landová předává na mistrovství světa v Kontiolahti štafetu Veronice Vítkové

Jitka Landová předává na mistrovství světa v Kontiolahti štafetu Veronice Vítkové | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Na startu to ještě vypadalo pěkně. Ani po prvním úseku, kdy Eva Puskarčíková předávala Gabriele Soukalové na 12. místě, ale s malým odstupem. A když Gabriela Soukalová bojovala na čele, Evy Puskarčíkové jsem se za cílem optimisticky zeptal, jestli to podle ní zase bude medaile.

„To těžko říct, to je kacířská otázka. Je začátek závodu, tak uvidíme, jak se to bude dál vyvíjet.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Českým biatlonistkám se sice ve štafětě na mistrovství světa v Kontiolahti nedařilo, celkově ale trimufovaly v konečném pořadí Světového poháru

A naděje české štafety začaly hořet na třetím úseku. Jitce Landové totiž nestačilo na sestřelení pěti terčů ani osm nábojů a musela na trestné kolo. A snaha finišmanky Veroniky Vítkové o dohnání ztráty vše definitivně zvrátila do mínusu.

„První kolo jsem se snažila jet a asi to byla chyba, protože jsem to trošku přepálila. Odnesla to potom střelba, ale jiná šance nebyla. Dvě kola tam ale zůstat neměly,“ smutnila Veronika Vítková, zatímco jí na rozpálené tváři při teplotě lehce nad nulou osychaly slzy.

Roli sehrála lnervozita, vysvětluje trenér biatlonistek Vítek

Číst článek

Trenér Zdeněk Vítek ji pak utěšoval u servisních kabin, ze splínu se snažila dostat i Jitka Landová, ale to jen tak nepřejde. Kouč teprve poznávající duši závodnic má ale jednoduchou radu.

„Není, co řešit. Musíme to hodit za hlavu a jet dál. Jiný řešení není,“ říká Zdeněk Vítek.

Ale ono také stojí za to smutnícím slečnám připomenout, že přes pokažený závod na mistrovství světa, dostanou na konci sezóny malý křišťálový glóbus, protože právě tuto disciplínu ovládly v celkovém hodnocení Světového poháru.

 

Tomáš Kohout, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme