Polští fanoušci obsadí Harrachov a na MS v letech poženou vítěze OH Stocha

Poláci si obvykle nedělávají nároky na české území, ale o dnešku se dá v nadsázce říci, že se chystají jeho část anektovat. Hranice se dočasně posune jen o pár kilometrů, tisícovky jich totiž obsadí Harrachov. A to z jednoduchého důvodu: kvůli mistrovství světa v letech na lyžích.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stráně jsou hnědozelené, ale můstek a jeho dopad bílý. V Harrachově se létat bude

Stráně jsou hnědozelené, ale můstek a jeho dopad bílý. V Harrachově se létat bude | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

To, že je hlasatelům rozumět při pokusu Poláka Kamila Stocha je ryzí výjimkou. Mohla za to kvalifikace adekvátně jí méně diváků. Dnes už to prý platit nebude.

Tedy: Můstek určitě bude bíločervený. Pravil polský novinář Krzysztof Jordan z deníku Fakt, který už několik let objíždí skokanské závody. A chtě nechtě musíme s jeho předpokladem jen souhlasit. Poláků sem jezdilo hodně vždy, ale když teď mají dvojnásobného olympijského vítěze, dá se jich čekat většina z maxima 15 tisíc.

Přehrát

00:00 / 00:00

V českém Harrachově bude polská atmosféra

„To si myslím, že 14 tisíc jich bude z Polska. A další po můstkem, v Harrachově, aby tu byli. Po tom, co Kamil dvakrát vyhrál v Soči, jsou to skoky nejbližší Polsku. Tak je jasné, že se spousta lidí přijede podívat,“ myslí si Krzysztof Jordan, který tipuje Stocha na jeden ze stupňů vítězů. A co na to sám hvězdný Kamil?

„Můj cíl je jednoduchý. Jenom si chci užít každý skok. Přesně tohle. Udělat co nejlepší skoky, to je všechno,“ říkal.

Favority MS v letech jsou Stoch, Prevc nebo Freund

Číst článek

Jinými slovy: Kamil Stoch jde zápas od zápasu. Ale diváci si to budou užívat a na bouřlivou atmosféru pod mamutím můstkem se těší i český letec Jakub Janda.

„Myslíte polská bielo-červená? Já si myslím, že pokud tu bude dost českých diváků, tak ty polské zdatně doplní,“ říká Jakub Janda. První kolo závodu mistrovství světa v letech na lyžích začne v 16 hodin a 30 minut.

Tomáš Kohout, Martin Charvát, David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme