Přesunutí šampionátu do Moskvy mně vůbec nevadí, řekl Tomáš Verner

Od zítřka přesně za měsíc začne letošní mistrovství světa v krasobruslení, které se původně mělo konat od jedenadvacátého března v japonském Tokiu. Po zrušení akce v zemi vycházejícího slunce se dnes mezinárodní bruslařská unie rozhodla udělit letošní pořadatelství Moskvě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Verner, krasobruslař

Tomáš Verner, krasobruslař | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

"Není to překvapení, jelikož krasobruslařská obec je velice malá a zprávy se šíří rychle, a proto jsem takové zprávy měl. Proti Moskvě vůbec nic nemám, bude to kousek od domova. Jenom jsem na rozpacích z váhání krasobruslařské federace, než se k celému problému postavili a potvrdili pořádání mistrovství světa v Moskvě," řekl třetí nejlepší bruslař evropského šampionátu Tomáš Verner.

Přehrát

00:00 / 00:00

Přesunutí šampionátu do Moskvy mě vůbec nevadí, řekl Tomáš Verner

Dají se očekávat i další reakce z krasobruslařského světa. Ale ani Tomáš Verner ještě žádné nezaznamenal. "Ještě jsem o tom s nikým nemluvil, ale vím, že někteří bruslaři byli pro zrušení mistrovství, další byli pro pořádání, ale v daleko bližším termínu než v měsíčním skluzu. Ale všichni se s tím určitě poperou," je přesvědčený Tomáš Verner.

Měsíční posunutí určitě muselo i narušit přípravu závodníků na vrchol sezony. S jakými cíli tedy vyrazí do Moskvy Tomáš Verner? "Přípravu mi posunutí nenarušilo, spíše zrušilo. Ale určitě nejsem jediný, prakticky pro všechny je situace úplně stejná. Je však pravda, že formu každý ladí na přesné dny a posunutí závodů o měsíc je opravdu velký zásah do tréninkového procesu. Takže od příštího týdne začneme postupně budovat formu tak, abych na mistrovství světa něco předvedl," uzavřel Tomáš Verner.

Michal Jurman, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme