S letošní sezonou jsem maximálně spokojený, říká trenér Novák

Světový šampionát rychlobruslařů v Inzellu pokračuje druhým dnem. Z českého pohledu bude zajímavý především závod žen. Absolvuje ho totiž Martina Sáblíková. Start jejího závodu na 1500 metrů je pět minut před patnáctou hodinou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rychlobruslení - trenér Petr Novák

Rychlobruslení - trenér Petr Novák | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Původně mělo mít české rychlobruslení dvojnásobné zastoupení. Karolína Erbanová bojuje s virózou a šetří síly pro závod na 1000 a především 500 metrů. I přes neúčast v dnešním programu ale ví, že v letošní sezóně udělala další krok vpřed. Přes nevydařený úvod.

"Začátek sezony nebyl až tak dobrej, určitě jsme to s Petrem viděli. Přišlo to ale v pravou chvíli, takže je to posun nahoru." To potvrdil pro ni vrcholný, juniorský světový šampionát ve víceboji, kde Karolína brala zlato v absolutním pořadí. Ráda by ale, pokud jí to zdravotní stav dovolí, zakončila sezónu také kvalitním umístěním v Inzellu. Pětistovku by měla absolvovat v neděli.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na patnáctistovce nastoupí pouze Sáblíková

"Určitě to byl vrchol sezony, to bylo dané od začátku. Ale tohle je mistrovství světa, takže každý chce zajet dobře." I kdyby ale Karolína už ve startovním poli chyběla, má pro letošek splněno. Ostatně stejně jako celá česká reprezentace. Vždyť Martina Sáblíková získala včera na tříkilometrové trati stříbro.

"Martina zajela ještě světový rekord, celkově vyhrála Světový pohár, Karolína se stala mistryní světa ve čtyřboji mezi juniorkami a je čtyřnásobná mistryně světa juniorek. Co já bych si jako trenér mohl víc přát? Myslím si, že tenhle tým, včetně kluků, kteří samozřejmě holkám pomáhají, odvedli dobrou práci," konstatoval Petr Novák.

Závod na 1500 metrů startuje v Inzellu pět minut před patnáctou hodinou. Představí se ovšem také muži, byť bez české účasti. S úderem čtrnácté hodiny je čeká kilometrová trať a o čtvrté pak pět kilometrů.

Pavel Petr, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme