S útokem na medaili nepočítám, říká po polovině MS šestý Roman Koudelka

Na mistrovství světa v letech na lyžích, která se koná v Harrachově, si nejlépe z českých reprezentantů vede Roman Koudelka. Po dvou kolech čtyřkolové soutěže mu patří šesté místo. Na medailová umístění ale nemyslí a chce se udržet v první desítce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Koudelka po letu dlouhém 197 metrů

Roman Koudelka po letu dlouhém 197 metrů | Zdroj: ČTK

„Jsem nadmíru spokojený. Před závodem jsem si říkal, že kdyby to bylo kolem 15. místa, bylo by to výborné. Šesté místo jsem ani neočekával a doufám, že na to zítra navážu. Když si to budu takhle užívat dál, bude to dobré,“ plánuje po prvních dvou kolech Roman Koudelka.

Šesté místo je skvělá výchozí pozice do rozhodujících kol. „S útokem na medaili ale nepočítám, tam mají trošku větší náskok. Pro mě by bylo strašně krásné udržet desítku. Když se to povede, budu strašně rád. Když ne, tak se nedá nic dělat,“ říká Koudelka ke svým ambicím.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Romanem Koudelkou mluvil v Harrachově David Nyč

Vzpruhou do závodu byla už včerejší kvalifikace. „Určitě mě povzbudila, ale včera v kvalifikaci a dnes v prvním kole byly podobné skoky, druhý skok v závodě se mi opravdu povedl. Trefil jsem ho a hned to bylo vidět. Doufám, že na něj navážu zítra,“ věří čtyřiadvacetiletý reprezentant.

Na čtvrteční kvalifikaci očekával Koudelka větší počet diváků, ti v pátek přišli. „Bylo to úžasné. Musel jsem potlačovat slzy, když jsem jel na můstek a lidé mi mávali. Takový pocit jsem nikdy nezažil,“ přiznal se český skokan.

Po dvou kolech MS v letech na lyžích je Roman Koudelka šestý

Číst článek

Ve druhém kole skokany vystrašil pád Antonína Hájka v cílovém prostoru. „Zaregistroval jsem to. Naštěstí máme zprávu, že Tonda je v pořádku a je jenom potlučený. Jsem za to strašně rád, vypadalo to hrozně,“ vzpomíná Koudelka na kolegův pád.

Zítřejšímu programu ale hrozí horší povětrnostní podmínky. „To se snažím moc nevnímat. Mají tady ochranné sítě proti větru, takže se uvidí. Doufám, že se aspoň jedno kolo zítra odskáče,“ očekává Roman Koudelka.

David Nyč, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme