Sáblíková stříbrná na MS v Inzellu na tři kilometry

Česká rychlobruslařka Martina Sáblíková obsadila na tříkilometrové trati na mistrovství světa v německém Inzellu stříbrnou pozici, když na zlatou Ireen Wüstovou ztratila 51 setin sekundy. Třetí příčku obsadila domácí Beckertová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rychlobruslení, Martina Sáblíková, Mistrovství Evropy 2011 v Collalbu

Rychlobruslení, Martina Sáblíková, Mistrovství Evropy 2011 v Collalbu | Foto: Pavel Lebeda pro SPORT INVEST GROUP

Sáblíková tak obhájila stříbrnou medaili z posledního světového šampionátu z roku 2009. Česká rychlobruslařka startovala v poslední rozjížďce a v průběhu celého závodu na čas nejrychlejší závodnice lehce ztrácela. V závěru sice začala mocně stahovat, ale čas zlaté Ireen Wüstové nedosáhla.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jsem spokojená, řekla po závodu na tři kilometry Martina Sáblíková

Před třetí Beckertovou měla v cíli Sáblíková k dobru více než dvě vteřiny. Na mistrovství světa se česká rychlobruslařka představí ještě ve dvou disciplínách. V pátek bude bojovat na patnáctistovce, v sobotu ve své nejsilnější disciplíně, závodu na pět kilometrů, kterou vyhrála na třech předchozích šampionátech.

"Jsem spokojená, nechala jsem tam úplně všechno. V průběhu trati jsem to zkusila, zrychlila jsem o tři desetiny, ale víc to nešlo. Chyběl kousek, ale opravdu nevím, kde jsem mohla získat těch pět desetin," řekla po závodu Martina Sáblíková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Martina bojovala, ale kousíček chyběl, dodal ke stříbrné medaili trenér Petr Novák

"Z Calgary má bronz z mistrovství světa, teď má stříbrnou, opravdu bych se rouhal, kdybych řekl, že nejsem spokojený. Samozřejmě mě ten kousíček zamrzel, ale ukázala, že o první místo bojovala, takže do poslední chvíle nikdo nevěděl, jak to dopadne," dodal trenér Petr Novák.

Mistrovství světa v rychlobruslení na jednotlivých tratích v Inzellu (Německo):

Ženy - 3000 m: 1. Wüstová (Niz.) 4:01,56, 2. Sáblíková (ČR) 4:02,07, 3. Beckertová (Něm.) 4:04,28, 4. Rookardová (USA) 4:05,80, 5. Išinová (Jap.) 4:06,88, 6. Valkenburgová (Niz.) 4:07,01.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme