Sáblíkovou těší, že se stále drží mezi rychlobruslařskou elitou

Rychlobruslařka Martina Sáblíková je ve Světovém poháru od podniku v Moskvě v roce 2006 na dlouhých tratích nepřetržitě na stupních vítězů. O tuto příznivou sérii nepřišla ani v Berlíně, kde po třetí pozici na tříkilometrové trati udržela vedení v průběžném pořadí seriálu na dlouhých tratích.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková během závodu na 3000 metrů v Berlíně

Martina Sáblíková během závodu na 3000 metrů v Berlíně | Zdroj: ČTK

„Není to sice první místo, ale jsem hrozně ráda za umístění na bedně,“ říkala po berlínském závodu na 3000 metrů Sáblíková, která se mezi elitními rychlobruslařkami drží už osm let. Navíc bez větších výkyvů, které se nevyhnuly ani jejím největším soupeřkám.

„Pamatuji si na mistrovství světa 2008 v Naganu, kde se vůbec nedařilo Claudii Pechsteinové. Nakonec odjížděla bez medaile. Jsem ráda, že mezi těmihle lidmi můžu být,“ vzpomíná Sáblíková na německou rychlobruslařskou legendu, která je kapitolou sama pro sebe.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ryhclobruslařka Martina Sáblíková si cení každého umístění na stupních vítězů

Dvaačtyřicetiletá Pechsteinová odjela svůj první Světový pohár už v roce 1991.

„To je mazec, ona je výjimkou sama o sobě, jezdit v těch letech takové výsledky… To ani nejde komentovat, maximálně se dá smeknout,“ podotkla trojnásobná olympijská vítězka.

Trať na 3000 metrů ovládla na právě probíhajícím Světovém poháru v Berlíně další velká soupeřka Sáblíkové Nizozemka Ireen Wüstová. Česká rychlobruslařka si dojela pro třetí místo, držitelka pěti zlatých olympijských medailí Pechsteinová skončila šestá.

V sobotu je v Berlíně na programu závod na kilometrové trati, na které se představí Karolína Erbanová, a také týmový závod se Sáblíkovou, Nikol Zdráhalovou a Natálií Kerschbaummayrovou.

Štěpán Pokorný, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme