Sdruženář Pavel Churavý závodí na MS se sebezapřením

Mohl to být příběh s podobou hollywoodského scénáře. Sebral se ze dna, překonal protivenství a bojoval. I s vědomím, že nevyhraje, ale že do toho dá všechno. Přesně tak na tom totiž byl na mistrovství světa český sdruženář Pavel Churavý.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

sdruženář Pavel Churavý

sdruženář Pavel Churavý | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

Neodstartoval do běžecké části závodu na středním můstku. Nebyl v nominaci pro týmový závod, necítil se nejlépe a dumal. „Byly dvě možnosti. Buď závodit, nebo jet domů,“ přemítal Churavý.


Jasné varianty Pavla Churavého jsou přímým opakem hustoty mlhy, která halí Holmnekollen. „Je to moje práce. Nemůžu nad tím přemýšlet, když jsem schopný, tak jedu, tak to je,“ pravil Pavel Churavý po skokanské části na velkém můstku. K rozhodnutí přispěli trenéři i jeden nepříliš veselý fakt.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sdruženář Pavel Churavý závodí na MS se sebezapřením

„Já jsem to nechával spíš na trenérech. Vím, že to zdraví není stoprocentní a že nemůžu udělat stoprocentní výkon. Spíš jsme se tak dohodli, že pořád budu lepší než ten čtvrtý v tom běhu, tak nastupuju.“

Po skoku byl Pavel Churavý 34.tý, ale odhodlání pro běžeckou část tentokráte nemusel složitě hledat. „Sice to není žádný zázrak, ale jsem na mistrovství světa a chci bojovat.“

Viděli jsme a zase tak hrozné, aby musel Pavel Churavý předčasně opouštět dějiště světového šampionátu to nebylo. Pohoršil si jenom o tři místa - podotýkám, že je po nemoci.

Ještě pojedu

„Nejelo se mi dobře, ale zaplať pán bůh dech je dobrý, tak snad se to nezhorší a budu moci závodit v družstvu a snad ještě uděláme nějaký výsledek,“ věří Pavel Churavý.

Ostatně, kdyby ve svých 33-ti letech vzdal mistrovství světa a zabalil sezónu před posledním závodem Světového poháru, mohlo by se top rovnat konci kariéry. Ale na to český sdruženář ani nepomyslel.

„Určitě na to jsem nemyslel. Když to ještě trochu půjde, tak ještě pojedu dál tuhle sezónu a věřím tomu, že na příští budu připravený a budu zase mezi těma nejlepšíma,“ říká Pavel Churavý.

Tomáš Kohout, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme