Servisní tým včetně doktora Koldovského zdobí na Tour de Ski roušky

Řady českých běžců na lyžích na Tour de Ski prořídly. Po novoroční čtvrté etapě se z konvoje seriálu plánovaně odpojila dvojice Kožíšek, Horyna. Ostatní pokračují za posledními třemi závody do Itálie, Lukáš Bauer ještě účast v nich zváží.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Bauer se před Tour de Ski cítí unavený, minimálně čtyři etapy však absolvuje

Lukáš Bauer se před Tour de Ski cítí unavený, minimálně čtyři etapy však absolvuje | Zdroj: ČTK

Aby ale Češi nebyli nucení účast na Tour vzdát nedobrovolně, musela výprava nasadit netradiční, až komická opatření. Začaly v ní totiž řádit bacily. Naštěstí nikoli mezi závodníky, viróza zaútočila na servisní tým včetně doktora Martina Koldovského.

„Snažíme se závodníkům vyhýbat. Samozřejmě jsme udělali jeden den karanténu pro mě i pro fyzioterapeuta, takže jsme v podstatě nepracovali a řešili jenom nejakutnější případy. Teď se snažíme nosit roušky a se závodníky pobývat co nejmíň. Což ale moc nejde, protože je musíme například vozit na tratě.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Servisní tým včetně doktora Koldovského zdobí na Tour de Ski roušky

A při tom vznikají docela zábavné situace. Představte si posádku vozu, která je za jízdy z části vybavená rouškami na ústech a v uličkách horských vesniček se pomalu proplétá mezi staveními a udivuje kolemjdoucí i protijedoucí.

„Říkáme si, že jedeme přepadnout banku, nebo si navzájem říkáme Japonci. Stejně jako chodí japonští turisti s rouškami, tak my jezdíme v autě, to je docela sranda,“ říká Martin Koldovský, který se teď ocitl v komicky paradoxní situaci. Aby závodníci zůstali zdraví, měli za úkol jemu coby týmovému lékaři se na hony vyhýbat.

„Je to tak. Když to bylo nejakutnější, tak jsme se nestýkali, nechodili jsme na kontroly. Je to nepříjemné, ale na Tour se to stává poměrně běžně. Ale nic jiného dělat nemůžeme. Je dost prostředků, které do sportovcova těla nepatří, a ty běžně koupíte v lékárně. Je vám po nich fakt dobře, ale ty, co vás za několik vteřin po vypití zázračně zbaví chřipky, my rozhodně užívat nemůžeme a já bych si to nedal, ani kdybych nezávodil.“

Aleš Razým to ale ani dělat nemusel, roušky a hra na schovávanou s doktorem Koldovským i dalšími nemocnými členy výpravy se osvědčila a čeští závodníci, kteří ještě v Tour de Ski pokračují, zůstávají zatím zdraví.

Jan Kaliba, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme