Sil už moc nemám, prohlásil před závěrem Tour Martin Jakš

Lukáši Bauerovi se předposlední díl Tour de Ski zdaleka nevyvedl tak famózně jako loni. Skončil v něm třináctý, přesto má na dohled celkové třetí místo, na které ztrácí necelou půlminutu. Konkrétně na krajana Martina Jakše, který závod na 20 kilometrů klasicky s hromadným startem dokončil jako čtvrtý v pořadí, což ho celkově vyneslo na třetí pozici za Švýcara Colognu a Nora Northuga. Usměvavého Jakše oslovil po závodě v italském středisku Lago di Tesero Jan Kaliba.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Jakš - Tour de Ski

Martin Jakš - Tour de Ski | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

Podruhé za sebou jste přišel ve finiši o třetí místo, celkově na něm už ale jste. Takže zklamaný z toho finiše asi nebudete …

Ne, zklamaný nejsem. Ale dneska to byla pro mě strašně těžká etapa. Už od druhého kola, tak jsem měl maličkou krizičku a cítil jsem, že tahám za slabší konec. Pak jsem se z toho naštěstí dostal. Měl jsem výborné lyže a s tím čtvrtým místem musím být spokojený. Pro mě bylo důležité dojet s první skupinou a to se stalo. Takže se bude rozhodovat zítra.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sil už moc nemám, prohlásil před závěrem Tour Martin Jakš

Na rychlostních prémiích jste vytěžil 10 sekund, což při vědomí toho, že skoro všechny sebrali Cologna s Northugem znamená, že jste asi třetí v pořadí ve sbírání bonusových sekund. S tím jste spokojený?

Tihle dva kluci byli dnes hodně silní. Ale neřekl bych, že jsem dnes tak jel na prémie, chtěl jsem být v čele. Měl jsem strach, že se za to vezme a někdo ujede vepředu. Takže jsem se to snažil spíš takhle hlídat.

Co jste říkal sprintům na bonusových prémiích, kde vždy vystartoval Northug a za ním Cologna? Potom už to vypadalo, že se ani nezávodí, vždycky se závodníci seřadí za tyhle dva a někdo si dojede pro třetí místo.

Byli hodně silní! Northug vůbec myslím tady na soupaže dominuje. Já jsem měl výborné lyže, i dolu mi to jelo výborně, tak jsem se tam propracoval. A za to jsem byl rád! A ne, že bych se nějak snažil na prémie, ale vždycky jsem se tam nějak dostal, takže to bylo příjemné.

Počasí nakonec bylo bez deště, teplota kolem nuly. Předpověď byla, že má pršet a být větší teplo. Vyhovovalo Vám to spíš takhle?

Samozřejmě je to příjemnější, než kdyby pršelo. To teplo - člověk se zapotí, ale mně to problémy nedělá.

Kolik sil Vám zbývá do posledního nedělního závodu, který končí drastickým stoupáním do sjezdovky Alpe Cermis?

Musím říct, že už moc ne. Doufám, že ostatní jsou na tom podobně.

Na co si tedy troufáte v konečném pořadí?

Opravdu nevím! Jestli jsem teď třetí, za mnou je deset lidí v deseti vteřinách, takže se asi pojede ve skupině. A pak se bude rozhodovat tady z toho. Jakékoliv umístění kolem desátého místa bude super.

Pořadí před Vámi, už je podle Vás jasné? Tedy Cologna – Northug …

Cologna ano. Míň jasný je Northug.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme