Skikrosařka Kučerová byla 3. v úvodním závodě SP

Svůj pátý závod Světového poháru v kariéře proměnila skikrosařka Nikol Kučerová ve stupně vítězů. V italském Innichenu skončila třetí, když se vůbec poprvé v životě probojovala ve Světovém poháru do hlavního závodu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nikol Kučerová

Nikol Kučerová | Foto: Archiv

Z kvalifikace postoupila Kučerová patnáctým, tedy předposledním časem. Postupně ale prošla čtvrtfinále a semifinále a ve finále vybojovala třetí místo. Přitom ještě v minulé sezoně byla Kučerová slalomářkou - teď trénuje v týmu s Tomášem Krausem, který vypadl v závodě mužů po kolizi už ve čtvrtfinále.

,,Musím říct, že jsem se cítil lépe než na desáté místo," řekl Radiožurnálu Tomáš Kraus, ,,ale je to dobrý vstup do sezony, těším se na další závody."

Přehrát

00:00 / 00:00

S Tomášem Krausem mluvil Vojtěch Bidrman

,,Náš sport je krásný v tom, že když já jel svůj závod Světového poháru, tak jsem vyhrál. Nikol byla důrazná, přálo jí štěstí a dalo to dohromady třetí místo," říkal Kraus na adresu Kučerové.

,,Necítím se jako její trenér, jestli jím někdy budu nechám na další léta. Z mého pohledu je v ženském skikrosu mnohem více kontaktů, ale zase pokud má žena odvahu, tak má snazší se prosadit. Ale na druhou stranu musí ženy jezdit mužské tratě, což je pro ně hodně náročné."

Skikros SP v akrobatickém lyžování v Innichenu (Itálie):

Muži: 1. Gasser (Švýc.), 2. Matt, 3. Zangerl (oba Rak.), ...10. Kraus, v kvalifikaci 58. Takáč, Kopřiva (všichni ČR) nedokončil.
Ženy: 1. Holmlundová (Švéd.), 2. Serwaová (Kan.), 3. Kučerová (ČR).

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme