Slavný sjezd Hahnenkamm se pojede, mezi diváky je i Zdeněk Grygera

Pořádná sněhová pokrývka není ani v rakouském Kitzbühelu, ale slavný a nebezpečný sjezd Hahnenkamm se pojede. Sice na pozměněné a méně drsné trati, ale desítky tisíc diváků si znovu přijdou na své. Jednoho z českých fanoušků znají diváci z fotbalových trávníků. Je jím Zdeněk Grygera.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nedostatek sněhu trápí i Kitzbühl, tratě jsou ale připraveny.JPG

Nedostatek sněhu trápí i Kitzbühl, tratě jsou ale připraveny.JPG | Zdroj: Reuters

„Podmínky jsou tento rok horší, takže každá možnost, kdy se může lyžovat, je zajímavá. Chtěli bychom na druhé kolo slalomu a v sobotu na Hahnenkamm. Ale celé je to skloubené s tím, lyžováním,“ říká bývalý hráč Sparty, Ajaxu Amsterdam, Juventusu Turín a české reprezentace.

Je mu teprve 33 let, ale fotbalovou kariéru kvůli podlomenému zdraví ukončil už předloni a teď si užívá volna. V zimě ho často věnuje právě lyžování. Oblíbené činnosti, kterou si během profesionální kariéry musel odpírat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Se Zdeňkem Grygerou v Kitzbühlu mluvil Jan Kaliba

„Nikdy jsem to neměl ve smlouvě, ale kdyby se něco stalo na horách při lyžování, byl by to problém a mělo by to nějaké následky,“ říká fotbalista, který lyžování s fotbalovou kariérou nestíhal zkombinovat.

Ještě loni kvůli problémům s koleny semifinalista fotbalového mistrovství Evropy lyžoval s ortézou, kterou už teď odložil. A jednou by si tady v Kitzbühelu rád sjel i trať slavného Hahnenkammu.

Bez chráničů se slalom jede blbě, usmíval se Ondřej Bank

Číst článek

„Strašně rád bych si ho sjel, ale bylo by to spíš slaňování. Protože to jsou stěny a závodníci jsou borci při tom, co tam předvádí,“ obdivuje se lyžařům fotbalista.

Zdeněk Grygera jim bude fandit dnes při slalomu speciál, v sobotu při slavném sjezdu a v neděli je na programu superkombinace. Fanoušků by mělo dorazit celkem 85 tisíc, tolik jich kolem sebe ani při fotbalovém zápase Grygera nikdy neměl.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme