Sledge hokejisté se chystají na start paralympijského turnaje a chválí si zázemí

Česká sledge hokejová reprezentace ladí formu na sobotní start paralympijského turnaje. Češi si před premiérovým zápasem, který v Soči odehrají proti Norsku, pochvalují místo, kde se často rodí základ úspěchu, reprezentační kabinu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán českého týmu Zdeněk Šafránek

Kapitán českého týmu Zdeněk Šafránek | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Zázemí českého týmu se nachází v hale Šajba a hned u vstupu příchozí vítá státní vlajka a také maskoti Pat a Mat, kteří reprezentaci doprovází už od mistrovství světa v Soulu.

"Přináší štěstí a pozitivní náladu," vysvětluje trenér Jiří Bříza.

Přehrát

00:00 / 00:00

Před prvním tréninkem českého týmu natáčel v reprezentační šatně Pavel Petr

Šatna se skládá z několika částí, tu největší tvoří prostor pro hráče. Trenéři pak mají k dispozici vlastní místnost, kde mohou sledovat videozáznamy.

Uprostřed kabiny stojí stůl, který hráčům nabízí různé nutriční doplňky, koše na prádlo nebo například ručníky.

A byť prostorem ruští stavbaři šetřili, Jiří Bříza si metráž chválí. "Kabina je perfektní. Není moc prostorná a hráči tak neztrácí pozornost."

Spokojeností se nešetří ani nad kvalitou občerstvením českého sledge hokejového mužstva. Hráči mají na výběr z energetických tyčinek, sušenek, ovoce, čajů, kávy či čokolád. „Všechno, co si může náročný sportovec přát,“ kvituje kapitán Zdeněk Šafránek.

Situace na Ukrajině zajímá i účastníky paralympiády v Soči

Číst článek

Podmínky v útrobách haly, ve které před méně jak dvěma týdny prohráli během olympijských her čeští hokejisté čtvrtfinále s Američany, se zamlouvají i brankáři Michalu Vápenkovi. "Kabina je dostatečně velká a luxusní. Jsme zvyklí na stísněnější podmínky. Můžeme být maximálně spokojení."

Vedle šatny se reprezentanti také chystali vyzkoušet paralympijský led. "Půjde zejména o zapracování. Kluci si vezmou sáňky a výstroj, aby vše ladilo. Trénink si uděláme hlavně kondiční, na závěr i trochu herní, abychom si po týdnu zvykli, že jsme zase na ledě," přibližuje Jiří Bříza.

Pavel Petr, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme