Snowboardistka Ledecká má před Soči čistou hlavu, chce jet i na lyžích

Ester Ledecká kombinuje na nejvyšší úrovni dva různé sporty. Alpské lyžování i podobné disciplíny na snowboardu. Na něm o víkendu vyhrála svůj první závod Světového poháru v paralelním obřím slalomu. Ten pojede i na olympiádě. Ale pořád je ve hře i pro nominaci lyžařů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká chce na olympiádě v Soči závodit na snowboardu i na lyžích

Ester Ledecká chce na olympiádě v Soči závodit na snowboardu i na lyžích | Zdroj: ČTK

„Určitě bych jela, kdyby to vyšlo. Jela bych pravděpodobně super-g, superkombinaci, sjezd a obřák. To by se dalo v pohodě stihnout," vypočítává Ledecká.

Nedostatku odpočinku se nebojí. „Naopak by mě strašně rozhodilo, kdybych jela jenom jednu disciplínu. To by bylo najednou hrozně divný. Musím jet všechny disciplíny, abych byla pořád vytížená a abych se nenudila,“ plánuje česká olympijská naděje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ester Ledeckou na tiskové konferenic zpovídal Tomáš Kohout

Neustálá činnost a trénink ji dovedly k nynějším úspěchům. K prvnímu triumfu a druhému místu v pořadí Světového poháru. Úspěchu se diví nejen ona, ale i soupeřky. O to více, když na Světový pohár ve snowboardingu přijede z Evropského poháru lyžařek.

Ani přes nabitý program nejeví tělo Ester Ledecké známky únavy. „Možná jo, ale nikdy jsem si to ještě nepřiznala, takže dělám, jakože ne,“ nepřipouští si osmnáctiletá lyžařka a zároveň snowboardistka.

V osmnácti letech poráží o mnoho starší a zkušenější soupeřky. „Pro mě je to samozřejmě dobrej pocit. Nevím, jak pro ně,“ usmívá se vycházející hvězda českých sjezdovek.

Snowboardistka Ledecká poprvé triumfovala v závodě Světového poháru

Číst článek

Zatím se nemusí vyrovnávat s neúspěchy, ani s tlakem. Její zbraní je i čistá hlava. „Je to velká výhoda. Psychika hraje hroznou roli, speciálně na tom snowboardu, protože tam se přímo v ten moment rozhodne, kdo bude dole rychleji," poukazuje na specifikum snowboardových závodů.

"Je to těžké na psychiku, ale já to zatím snad zvládám," doufá naděje pro Soči, jejíž slova potvrzují poslední výsledky.

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme