Soukalová 'masák' nemusí, Moravec a Vítková se na něj těší

Závody s hromadným startem jsou pro biatlonové fanoušky vždycky lahůdkou. Na startu je jen třicítka nejlepších - tělo na tělo, často se strhujícím finišem. V Oberhofu mají elitní biatlonisté v této sezóně první a poslední předolympijskou šanci si tzv. masák vyzkoušet.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Soukalová zvítězila také ve třetím závodě Světového poháru v ruském Chanty Mansijsku

Gabriela Soukalová zvítězila také ve třetím závodě Světového poháru v ruském Chanty Mansijsku | Zdroj: ČTK

Třicet nejlepších biatlonistů a biatlonistek vyrazí najednou do závodu, na trati dochází ke kolizím, na střelnici je to hra nervů - kdo s koho. Někdo to má v oblibě, třeba Veronika Vítková. „Takový závody mám ráda.“

A někdo tzv. masáky až tolik nemusí, například Gabriela Soukalová. „Já jedu raději sama, než s někým.“ Každopádně tuhle vřavu mají biatlonisté šanci si v téhle sezóně vyzkoušet před olympiádou jen dnes v Oberhofu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Soukalová masák nemusí, Moravec a Vítková se na něj těší

Ondřej Moravec by víc závodů s hromadným startem uvítal. „Je to škoda, vždycky býval ještě alespoň jeden v prvním trimestru, ale teď nebyl. Zase po olympiádě je skoro na každým svěťáku masák. To se nedá nic dělat. O to víc bude dobrý, když se to povede tady.“

Takové přání mají do závodu s hromadným startem i ostatní čeští biatlonisté, ale shodují se také na tom, že na počtu jednotlivých disciplín před olympiádou až tolik nezáleží.

„Když se člověk bude cítit dobře, bude mít běžeckou formu, tak si poradí skoro s každým závodem. Pak už nehraje takovou roli, jestli se něco předtím zkoušelo nebo ne,“ říká Gabriela Soukalová.

V dnešním „masáku" bude spolu s Veronikou Vítkovou, Ondřejem Moravcem a Michalem Šlesingrem český biatlon reprezentovat. Muži startují ve tři čtvrtě na jednu, ženy tři hodiny poté.

Jan Suchan, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme