Stanislav Řezáč třetí v Jizerské padesátce

Potřetí v řadě obsadil český běžec na lyžích Stanislav Řezáč třetí místo v Jizerské padesátce. Po téměř dvacetikilometrovém sólovém úniku zvítězil skoro s dvouminutovým náskokem Nor Anders Aukland, před švédským závodníkem Oskarem Svärdem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanislav Řezáč

Stanislav Řezáč

Skupina favoritů se roztrhala hned po osmi kilometrech, kdy nastoupili Aukland se Svärdem a ujeli zbytku startovního pole. Za dvojicí uprchlíků sice vyrazila pětičlenná skupina, ale seveřané jeli velice dobře a svůj náskok v první polovině trati navýšili na minutu a padesát vteřin.

Přehrát

00:00 / 00:00

Stanislav Řezáč třetí v Jizerské padesátce

Dvacet kilometrů před cílem pak v kopci nastoupil Aukland i Svärdovi a zbytek závodu proměnil ve velké sólo. Norský běžec vyhrál s téměř dvouminutovým náskokem. "Je to dobrý a důležitý závod a proto jsem šťastný, jak jsem to zvládnul. Měl jsem dobré lyže a všechno bylo fajn. Chtěl jsem začít rychle, abych brzy roztrhal startovní pole a vyšlo," řekl v cíli šťastný vítěz. Svärd si bezpečně udržel druhé místo. "Anders byl prostě lepší. Samozřejmě bych rád vyhrál, ale nestačil jsem na něj. Na třicátém kilometru mi ujel v nepříjemném stoupání a ztrátu už jsem nedohnal," uznal kvality soupeře Svärd.

Třetí dorazil na stadion osamocený Řezáč, který se deset kilometrů před cílem odpoutal ze skupinky a svůj únik dokázal dotáhnout až do cíle. "Závody byly rozhodnutý na osmém kilometru. Byla nevýhoda, že mám osmdesát šest kilo, a když jsem chtěl zabrat, tak se mi občas probořila hůlka. Cítil jsem se hlavně v závěru dobře a šly mi lyže. I proto jsem mohl v protivětru deset kilometrů před cílem skupinku roztrhat. Škoda špatného počasí, ale se třetím místem jsem spokojenější než loni, protože se mi podařilo roztrhat skupinku výborných běžců. Na dva nejlepší jsem neměl, to jsou nejlepší soupažáci a Aaukland, když má formu je do kopců doopravdy nejlepší,“ zhodnotil závod Stanislav Řezáč.

Jizerská padesátka, závod FIS Marathon Cupu v dálkovém lyžování (50 km klasicky):
Muži: 1. A. Aukland (Nor.) 2:05:40,4, 2. Svärd (Švéd.) -1:50,5, 3. Řezáč (ČR) -4:13,1, 4. M. Fredriksson (Švéd.) -5:01,6, 5. Laugaland -5:03,3, 6. J. Aukland (oba Nor.) -5:46,6.

Martin Kadlec, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme