Sudová předvedla nejhorší jízdu v sezoně, přemýšlí o konci kariéry

Místo bojů o medaile slzy a myšlenky na konec kariéry. Taková byla pro akrobatickou lyžařku Nikolu Sudovou kvalifikace paralelní jízdy v boulích na světovém šampionátu. Česká boulařka těsně nepostoupila do finále a obsadila až osmnácté místo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nikola Sudová po pokažené kvalifikaci paralelní jízdy v boulích přemýšlí o konci kariéry

Nikola Sudová po pokažené kvalifikaci paralelní jízdy v boulích přemýšlí o konci kariéry | Foto: Czech Ski Media Team

„Sešly se mi tu 4 chyby, které se mi za čtyři dny nepodařily. Ujela mi hůlka na horním můstku, pak mě to uprostřed dvakrát koplo a podařilo se mi scvaknout špičky u salta, taže jsem ho musela dělat nadvakrát,“ popisuje svou prý nejhorší jízdu v závodní sezoně Nikola Sudová.

V rakouském Kreischbergu se každý den mění podmínky, chvíli se jezdí na zmrzlém, chvíli na rozbředlém sněhu, to ale problém nebyl. „Trať byla v pohodě. Trénink jsem absolvovala v klidu. Bylo to tvrdší, protože to přemrzlo, ale bezproblémové,“ nehledá výmluvy boulařka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nepovedenou kvalifikační jízdu další vyhlídky hodnotil s Nikolou Sudovou reportér ČRo Jakub Marek

Potíže měly i další závodnice a česká boulařka tak dlouho s napětím čekala, jestli přeci jen i s nepovedenou jízdou nakonec do finále postoupí.

„Říkala jsem si, že když se do té šestnáctky dostanu, budu mít kliku, ale neměla jsem v ruce startovní listinu. Pak jsme se u 28. holky podívala, kdo jsou ty poslední dvě a bylo jasné, že jedna z nich chybu neudělá,“ říká Nikola Sudová, které neprošla kvalifikací o 81 setin bodu.

Rozhodčí, o kterých se v akrobatickém lyžování vždy hodně mluví, za to prý rozhodně nemohli. „Myslím, že na to, jak ta jízda vypadala, mi dali ještě dost bodů,“ uznala.

Po pátém a čtvrtém místě ve Světovém poháru doufala, že v Kreischbergu naváže na povedené výkony, ale 16. místo z individuální jízdy a 18. příčka z paralelních boulí byly pravděpodobné její poslední výsledky na velké akci.

Snowboardista Nečas postoupil na MS přímo do finále slopestylu

Číst článek

„Ráda bych skončila nějak se ctí, ale ne vždy se to povede. Tak holt skončím u druhého a třetího místa z MS,“mluví Nikola Sudová o medailích let 2005 a 2009.

Hlavou se jí teď honí i myšlenky o konci kariéry, ale zatím nechce dělat ukvapené závěry. „Počkáme do konce sezony. Ani nevím, jestli pojedeme do Ameriky a Japonska, protože finance se odvíjí od toho, co jsem tu předvedla,“ tuší dvaatřicetiletá akrobatická lyžařka.

„To, co bude, budu vědět na jaře, podle toho, jak se domluvíme s Duklou,“ dodává Nikola Sudová.

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme