Trenér Záhrobské: Občas je dobré závod vypustit

Lyžařka Šárka Záhrobská zahajuje útok na Malý křišťálový glóbus pro nejlepší slalomářku Světového poháru. Stejně jako před minulou sezónou změnila složení podpůrného týmu. Definitivně se odstřihla od svého otce Petra a na pomoc si přibrala dvě nové tváře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tým Šárky Záhrobské: zleva fyzioterapeutka Lucie Sluková, Šárka Záhrobská, trenér Pavel Šťastný, servisman Miloš Machytka

Tým Šárky Záhrobské: zleva fyzioterapeutka Lucie Sluková, Šárka Záhrobská, trenér Pavel Šťastný, servisman Miloš Machytka | Foto: Tomáš Lisý

O tělesnou schránku a svým zůsobem také o duši Šárky Záhrobské začala vedle Dity Schönfeldové pečovat i druhá fyzioterapeutka Lucie Sluková. Dvě dámy se mohou vzájemně zastupovat. To na jaře angažovaný hlavní trenér Pavel Šťastný si po dlouhých letech strávených na americkém kontinentu znovu užije Světový pohár se vším všudy.

"Já ten kolotoč a cirkus znám. Důležité je, abychom zvládli dobře organizovat její přejezdy, hotely, trénink mezi tím, zase přejezd na závod. Ten management je strašně důležitý kvůli regeneraci, relaxaci, přípravě na závody," stáčí zkušený kouč rychle řeč a pozornost ke své chráněnkyni a dává tím jasně najevo, že o ni jde především.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenér Záhrobské: Občas je dobré závod vypustit

Šárka Záhrobská má po osmi letech ve Světovém poháru tolik zkušeností, že by se vlastně mohla trénovat i sama. Příprava se řídí hlavně jejími potřebami, jež umí vycítit. Zkušenostmi oplývající Pavel Šťastný je k ruce hlavně jako garant užitečného pohledu zvenčí, který pomůže při rozhodování.

"Abysme viděli, že je v optimální formě, že potřebuje více regenerace, že potřebuje přidat ve slalomovém tréninku nebo potřebuje skluzové disciplíny. To je hrozně důležité. Nebo výběr závodu. Když je forma, tak není problém, ale když se vytrácí, tak je dobré závod vypustit," ví Pavel Šťastný.

Jan Kaliba, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme