V paralympijské kombinaci dojel Patrik Hetmer sedmý, čeká ho poslední závod

Patrik Hetmer na paralympijských hrách v Soči dojel dvakrát v elitní desítce. Po osmém místě ve slalomu úspěšně absolvoval superobří slalom započítávaný do kombinace. V ní skončil na sedmém místě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český paralympionik Patrik Hetmer se připravuje na první olympijský start v Soči

Český paralympionik Patrik Hetmer se připravuje na první olympijský start v Soči | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Sedmé místo patřilo Hetmerovi už po slalomu. „Jsme sedmí, je to nás nejlepší výsledek, takže jsme spokojení. Teď se budeme snažit zregenerovat a zítra v obřím slalomu zkusíme zrychlit,“ plánuje reprezentant, který má problémy s ostrostí zraku.

Prozradil i taktiku, se kterou závod absolvoval. „O riskování nemohla být řeč. Jeli jsme tak, abychom dojeli, ale na jistotu to také úplně nebylo,“ přiznal paralympijský lyžař.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Patrikem Hetmerem a Miroslavem Máčalou mluvil po kombinačním závodě Pavel Petr

„Trať byla perfektně připravená. Byla prosolená, takže v perfektní kondici,“ těší Hetmerova traséra Miroslava Máčalu.

Na zimních hrách startuje Patrik Hetmer vůbec poprvé. Nejlepší výsledky slavil v letošní sezóně na závodech ve Spojených státech.

„Výsledkově jsme nejlíp zajeli v Aspenu. V superobřím slalomu jsme vyhráli mistrovství Severní Ameriky. Šly nám i slalomy,“ pochvaluje si Patrik Hetmer.

Paralympiáda je úplně jiný závod. „Co se týče atmosféry, přípravy i všeho kolem. Je to úplně rozdílné,“ uvědomuje si trasér Miroslav Máčala.

Přehled paralympijských medailí české a slovenské reprezentace | Foto: Michal Jindra

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme