Ve smíšených štafetách triumfovali biatlonisté Norska

Na mistrovství světa v Chanty Mansijsku se v závodu smíšených štafet radovali norští biatlonisté. V jejich sestavě nechyběl legendární Ole Einar Björndalen, který si tak připsal už patnácté zlato ze světového šampionátu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká biatlonistka Gabriela Soukalová

Česká biatlonistka Gabriela Soukalová | Foto: Tomáš Hermann www.biatlon.cz

Do závodu naskočilo i české kvarteto, které ve složení Veronika Vítková, Gabriela Soukalová, Zdeněk Vítek a Ondřej Moravec doběhlo na 11. místě. Stříbrné medaile vybojovala štafeta Německa, z bronzu se těšila Francie.

Česká štafeta se od začátku závodu pohybovala ve druhé desítce, když se nedařilo zejména na střelnici. Na jedenáctou příčku vytáhl družstvo až finišman Moravec, který se prezentoval bezchybnou střelbou. Dlouhodobě nejlepší český biatlonista Michal Šlesingr měl volno.

Před závěrečným úsekem byli nejblíže světovému zlatu Němci, kteří vedli nad norskou štafetou o devatenáct vteřin. Na posledním úseku však zazářil lídr Světového poháru Tarjei Bö, který skvělým během i střelbou ztrátu zlikvidoval a dojel do cíle jako první.

Mistrovství světa v biatlonu v Chanty Mansijsku:

Smíšené štafety (2x6 km, 2x7,5 km): 1. Norsko (Bergerová, Flatlandová, Björndalen, Bö) 1:14:22,5 (0 tr. okruhů + 7 dobíjení), 2. Německo (Henkelová, Neunerová, Peiffer, Greis) -22,9 (0+8), 3. Francie (Brunetová, Dorinová, Boeuf, M. Fourcade) -1:16,2 (0+8), 4. Švédsko -1:35,8 (1+10), 5. Itálie -1:55,1 (0+9), 6. Rusko -3:08,4 (3+11), ...11. Česko (Vítková, Soukalová, Vítek, Moravec) -4:07,1 (0+12).

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme