Ve Špindlerově Mlýně vyvrcholí Světový pohár ve snowboardingu

V České republice se budou poprvé v historii rozdávat křišťálové glóby za vítězství v celkovém pořadí SP ve snowboardingu. Špindlerův Mlýn hostí finálové závody ve slopestylu a na svahu se objeví například Šárka Pančochová nebo objev páteční kvalifikace Daniel Porkert.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Závody Světového poháru ve Špindlerově Mlýně ve slopestylu

Závody Světového poháru ve Špindlerově Mlýně ve slopestylu | Zdroj: ČTK

„Pro mě rozhodně nejlepší výsledek v kariéře. Byla to moje životní jízda, takovouhle jsem ještě nedal a jsem rád, že se to povedlo právě tady a teď,“ zářil po páteční kvalifikaci nadšením osmnáctiletý Daniel Porkert.

Český závodník skončil pátý a přímo se tak dostal do dnešního finále, které začne po půl druhé odpoledne. A i v něm vsadí mladý talent na riziko.

Přehrát

00:00 / 00:00

Neměla bych mít problém postoupit ze semifinále, říká před nedělními závody SP ve slopestylu ve Špindlerově Mlýně Šárka Pančochová

„Rozhodně se nebudu snažit zajet nějak na čistotu. Pokusím se udělat to nejlepší, co umím a doufám, že to vyjde,“ popisuje jasně nastavenou taktiku Daniel Porkert.

Už dopoledne se ale na trať slopestylu vydají další dva Češi - Martin Mikyska a Petr Horák. Oba totiž postoupili mezi desítku semifinalistů, kteří se utkají o zbývající 4 místa ve finále. A obdobný souboj čeká hlavní hvězdu českého slopestylu - Šárku Pančochovou.

Ta byla mezi ženami v kvalifikaci čtvrtá, o jedno místo za přímým postupem, ale v semifinále nečeká výraznější komplikace

„Pojedu to stejné, co jsem zkoušela v kvalifikaci. Myslím si, že pro mě nebude tak náročné postoupit. Důležité bude to odjet,“ říká Šárka Pančochová, kterou bude ve Špindlerově Mlýně podporovat stejně jako v páteční kvalifikaci domácí publikum.

Sama ale přiznává, že při své jízdě fanoušky moc nevnímá, takže ani neví, jestli by chtěla bouřlivou nebo komorní atmosféru.

„Mě je to celkem jedno. Potřebuju se trošku soustředit, aby to bylo stoprocentní. Takže asi klid,“ dodává pátá žena z olympijského slopestylu Šárka Pančochová.

Vojtěch Bureš, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme