Vrabcová-Nývltová posouvá své hranice, v Toblachu skončila šestá

Postupnými krůčky se šplhá česká běžkyně na lyžích Eva Vrabcová-Nývltová k vysněným stupňům vítězů ve velkém závodě. Po sedmém místě předevčírem ve Švýcarsku překonala svůj nejlepší výsledek ve Světovém poháru i dnes v Toblachu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Vrabcová-Nývltová (druhá zprava)

Eva Vrabcová-Nývltová (druhá zprava) | Zdroj: ČTK

Ve závodě na 15 kilometrů volně skončila šestá a stejná pozice jí patří také dvě etapy před koncem Tour de Ski. Česká závodnice měla v dnešní stíhačce lepší čas než vítězka a vedoucí žena Tour Norka Jacobsenová a pátá pozice jí po souboji s Finkou Lahteemäkiovou unikla až podle cílové fotografie.

„Na startu jsem stála s desítkou, ale tři závodnice nenastoupily, tak jsem byla sedmá. Tak jsem z toho byla hodně vykulená,“ usmívala se česká běžkyně v cíli, ve kterém byla až podle fotofiniše šestá.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Evou Vrabcovou-Nývltovou mluvil Jan Kaliba

„To mě trošičku štve, ale na druhou stranu jsme jely vyrovnaný závod. Nedá se říct, že bych se jenom vezla, ale aktivně jsem tam jela. Šesté místo je pro mě naprosto fantastické,“ jásala Vrabcová-Nývltová, která tak den za dnem vylepšuje své životní úspěchy. I za cenu velké únavy.

„Unavená jsem, ale byly už etapy, kdy jsem na tom byla hůř. A v předešlých ročnících jsem na tom byla daleko hůř.“ Možná Nývltové před startem pomohly a zdravě ji nabudily i drobné starosti všedního dne: „Ráno jsme si nalévaly do termosky čaj, ale zapomněli mi říct, že teče. Takže jsem to pak měla všude v batohu. Ale to je teď už k smíchu.“

Jan Kaliba, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme