Zdravá sice úplně není, ale kvůli bodům Soukalová závodit bude

Biatlonistku Gabrielu Soukalovou čeká první závod po úspěšných olympijských hrách. Světový pohár v Pokljuce minulý týden kvůli nemoci vynechala, teď se vrátí ve sprintu ve finském Kontiolahti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Soukalová se soustředí na střelbu v závodě s hromadným startem

Gabriela Soukalová se soustředí na střelbu v závodě s hromadným startem | Zdroj: ČTK

"Před sezonou jsem si řekla, že bych určitě byla strašně spokojená, kdyby se mi povedlo být do desátého místa. Minulý rok jsem byla šestá, takže ta pětka, to by byla pohádka, i když s tím moc nepočítám. Ale do desítky by to bylo super," říkala Gabriela Soukalová ještě v Krasné Poljaně.

To se cítila svěží, bývala by klidně na olympijských hrách závodila dál. Jenže místo toho ji skolil zánět průdušek a ani nemohla odletět do Pokljuky. Tím ztratila šanci na celkový triumf ve Světovém poháru, ale na zmíněnou pátou příčku jí chybí jen tři body. A i proto bude teď místo dalšího odpočinku závodit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Návrat Gabriely Soukalové do Světového poháru - téma pro Jana Suchana

"Myslím, že to má dost velký vliv. Kdyby se smířila s tím, že bude desátá, tak může kalkulovat a ještě jeden Světový pohár vynechat. Ale to určitě ne, takhle kalukovat nechce," hlásí přímo z Kontiolahti trenér Ondřej Rybář.

Vzhledem k tomu, že jeho svěřenkyně stále není úplně fit, ho těší alespoň podmínky, které ve Finsku panují.

"Je tady na Kontiolahti nezvykle teplo, kolem dvou stupňů Celsia. Podmínky pro doléčení různých dýchacích problémů po olympiádě určitě lepší, než kdyby tu bylo mínus dvacet stupňů, jak je obvyklé," říká šéftrenér české reprezentace.

Ani tak ale od Gabriely Soukalové neočekává žádné zázraky.

"Když doberete antibiotika a ležíte... Teď tři dny trénovala, ale je to lehký trénink. Nemyslím si, že by to bylo úplně stoprocentní, ale je tu, aby závodila, takže uvidíme," usmívá se Ondřej Rybář.

Už teď je ale jisté, že bude Gabriela Soukalová minimálně chvíli vedoucí ženou sprintu v Kontiolahti. V 17.45 do něj totiž vyrazí se startovním číslem 1.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme