Zlatá Eva Samková se smiřuje s popularitou a trénuje na novou sezonu

Dvě zlaté medaile získala na hrách v Soči česká výprava. Jednu vybojovala rychlobruslařka Martina Sáblíková, druhou ve snowboardcrossu rodačka z Vrchlabí Eva Samková.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková pro Čro Dvojku

Eva Samková pro Čro Dvojku | Foto: Khalil Baalbaki | Zdroj: Český rozhlas

Zisk zlaté medaile odstartoval pro Evu Samkovou koloběh akcí. Sama přiznává, že se její život po olympiádě příliš nezměnil.

„Akorát mám víc akcí, které mě nebaví. Pořád si dělám věci po svém, ale teď už víc někam musím. Nejhorší je dokopat se k tomu, jít na tu akci. Tam už to třeba tak hrozný není,“ říká zlatá olympionička.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mám víc akcí, které mě nebaví, říká zlatá olympionička Eva Samková

„Když vidím, že ta akce má nějaký význam, že to lidi zajímá a baví, tak je to lepší. Ale chodit na nějaké party s celebritami, to bych nechtěla. Naštěstí jsem ještě na žádnou nemusela.“

Přijetí u prezidenta republiky Miloše Zemana si ovšem ujít nenechala.

„Na hrad jsme chodili i dřív a pravidelně chodíme k ministrovi na ministerstvo obrany. Takže to nebyla zase taková změna,“ přiznala Samková, jejíž tvář známá z olympiády pozornosti lidí zkrátka neunikne.

„Lidi mě poznávají a občas se chtějí vyfotit. Spíš jsou ale stydlivý.“ Fanoušci jí poznávali především po hrách v Soči a zranění, které si způsobila při Světového poháru. Závod opouštěla se zlomeným kotníkem.

„Teď už je to dobrý, protože nemám berle. S berlemi na mě lidi víc koukali. Teď si dám sluchátka do uší a jedu,“ dodala Eva Samková a zmizela v posilovně, kde už zase polyká tvrdé tréninkové dávky.

Pavel Petr, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme