Zlato už vezeme domů, ale můžeme si ještě udělat radost, usmívala se Vítková

Sportovec je zvyklý dřít v tréninku i v závodu. Kolikrát trpí a bolí ho celý člověk. A pak třeba vyhraje na mistrovství světa a jeho radost může explodovat. Přesně to se přihodilo české smíšené štafetě hned v úvodním závodu mistrovství světa ve finském Kontiolahti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zlatá radost v cíli štafetového závodu - Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Gabriela Soukalová

Zlatá radost v cíli štafetového závodu - Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Gabriela Soukalová | Zdroj: ČTK

A reprezentační trenér Ondřej Rybář se mohl jen radovat, že Čechům zrovna vyšlo úplně všechno.

„Je to tak. Když chce někdo vyhrát mistrovství světa, tak to musí dokázat nejen na střelnici, ale i na trati a dneska se s tím prali výborně. Jak běžecky, tak střelecky. Nějaké dobíjení tam bylo, ale výsledek mluví za vše.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Biatlonisté převezmou na slavnostním ceremoniálu zlaté medaile a o víkendu můžou přidat další cenné kovy

Čtveřice Veronika Vítková, Gabriela Soukalová, Michal Šlesingr a Ondřej Moravec se vyrovnala se vším, hlavně s měkkou tratí, kde se místy všichni bořili po kotníky. Ale lyže jim jely a velký dík patřil i servismanům. Hned za cílem si to všichni užívali spolu.

Je to famózní začátek celého šampionátu! Až i jedna z výskajících slečen, Veronika Vítková, nemohla vědět, jak že mistrovství ještě vylepšit.

„Už si zlato vezeme domů, takže teď už můžeme jenom překvapit a udělat si ještě větší radost.“

Ano, i zlato se dá zlepšit. A snad přijde na další závody i více než 4500 diváků. I proto si Gabriela Soukalová chvíli po závodu pořádně neuvědomovala, co se vlastně týmu povedlo.

„Čekám, kdy to přijde. Je to asi ovlivněné tím, že se sem nedostavilo tolik fanoušků, jako do Nového Města. Tak si tady připadám trochu jako na Českém poháru v Harrachově,“ říkala s nadsázkou Gabriela Soukalová.

Dnes si dojde s ostatními pro zlatou medaili a o víkendu se všichni pokusí bojovat o další.

Tomáš Kohout, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme