Autor

Zuzana Kopuletá

Životní motto:

Snažit se vždycky dělat všechno tak, aby člověk pokud možno nikomu neublížil.

Co dělám v rozhlase:

Přes dvacet let jsem pracovala jako redaktorka zpravodajství, což znamenalo být neustále v pohybu, každý den poznávat nové lidi a zjišťovat aktuální informace. Teď se snažím tyto zkušenosti a kontakty zúročit při hledání zajímavých témat a hostů do vysílání.

Před rozhlasem:

Snažila jsem se být světu užitečná jako učitelka češtiny a dějepisu a do smrti si budu vážit všech dobrých kantorů. Je to totiž neskutečná dřina s výsledkem nejistým, který bohužel můžete ovlivnit jen částečně.

Co mě baví:

Čistě náhodou, přesně to, co dělám v práci. Chodit do divadla, na koncerty, do galerií a číst si. Také nepohrdnu výletem do přírody, ale nesmí hraničit se sportovním výkonem.

Kontakt: 726 46 5206

RSS autora

Články autora

|Zuzana Kopuletá |Člověk

Brněnští lékaři voperovali pacientovi srdeční pumpu novou metodou. Minimalizuje řadu rizik

Brněnským lékařům z Centra kardiovaskulární a transplantační chirurgie se jako prvním ve východní Evropě podařilo voperovat pacientovi podpůrnou srdeční pumpu miniinvazivní metodou. Dosud bylo při podobném zákroku vždy nutné rozříznout hrudní kost a otevřít hrudník. Zákrok novou metodou minimalizuje rizika a zvyšuje šanci nemocného na záchranu.

|Zuzana Kopuletá |Regiony

V Brně se desítky žáků základních škol učily, jak zachránit člověka se zástavou srdce

Brněnští záchranáři se dnes snažili naučit téměř čtyři stovky dětí z brněnských škol, co dělat, když se ocitnou v blízkosti člověka se zástavou srdce. Ta postihuje v České republice téměř 8 tisíc lidí ročně, přežije jich ale jen deset procent. Často je na vině právě pozdní poskytnutí laické první pomoci, která by měla přijít nejpozději do pěti minut.