Autor

Zuzana Petráňová

redaktorka

Znamení: Štír (1988)

Co dělám v rozhlase:Zprávy, reportáže, živé vstupy, domlouvám rozhovory a snažím se být tam, kde se něco šustne.

Před rozhlasem:Fakulta mezinárodních vztahů na Vysoké škole ekonomické v Praze, Tvůrčí skupina elévů, semestr studia v německém Pasově

Co mě baví:Psi (mám slabost hlavně pro německé boxery), hory, média, němčina, fotografování a ti, kdo hezky fotí

Kontakt: zuzana.petranova@rozhlas.cz

RSS autora

Články autora

|Martin Karlík, Zuzana Petráňová |Zprávy z domova

České dráhy po prohrané arbitráži se Škodou Transportation podají žalobu

České dráhy (ČD) se budou bránit proti prohrané arbitráži se Škodou Transportation žalobou u soudu. Uvedl to ministr dopravy Dan Ťok za hnutí ANO. Dráhy mají podle rozhodčího soudu při Hospodářské a Agrární komoře zaplatit škodovce přibližně miliardu korun ve sporu o dodání lokomotiv. Firma je přitom dopravci dodala se zpožděním.

|Simona Bartošová, Zuzana Petráňová |Ekonomika

Prostředí pro podnikání se v Česku oproti loňsku zhoršilo, tvrdí zpráva

Česká republika v prestižním žebříčku hodnocení podnikatelského prostředí Doing Business letos obsadila 36. místo. Zprávu vydává Světová banka, podle které si Česko po zohlednění změny metodologie pohoršilo o tři místa. Zpráva zahrnuje celkem 189 zemí a sleduje, jakým způsobem v nich regulační opatření ovlivňují podnikatelskou aktivitu.

| ČRo, Zuzana Petráňová |Zprávy z domova

Vedení ČSSD vyzvalo obviněného olomouckého hejtmana k rezignaci, ten to znovu odmítl

Vedení ČSSD trvá na odstoupení olomouckého hejtmana Jiřího Rozbořila z veřejných funkcí. Po jednání ústředního výkonného výboru ČSSD to řekl premiér a předseda strany Bohuslav Sobotka. Sociální demokracii vadí Rozbořilovo obvinění z korupce. Hejtman ale odstoupit nechce a argumentuje tím, že výbor nevydal žádné stanovisko.

|Jaroslav Skalický, Simona Bartošová, Zuzana Petráňová |Ekonomika

Jídlo a pití zdarma už bude v ČSA jen v business třídě. Kromě linek do Soulu a Almaty

České aerolinie se přidaly k leteckým dopravcům, kteří ruší bezplatné občerstvení na palubách letadel. Jídlo a pití budou od 1. prosince v ekonomické třídě jen prodávat. Opatření se bude týkat všech letů kromě linek do Almaty a Soulu. Před časem se k podobnému kroku rozhodl i Travel Service.

|Zuzana Petráňová |Ekonomika

Unipetrolu vzrostl i přes srpnový požár v Záluží zisk

Petrochemickému holdingu Unipetrol vzrostl ve třetím čtvrtletí čistý zisk meziročně o 183 milionů na 1,58 miliardy Kč. Tržby klesly o 13 procent na 29,45 miliardy Kč. Ušlý zisk kvůli srpnovému požáru propylenové jednotky v Záluží u Litvínova společnost odhaduje na 1,6 miliardy korun.