Archiv | zprávy ze dne 3. dubna 2009

|Věra Pfeifferová, Miroslav Panuška |Zprávy z domova

Dohoda o vládě by mohla být o víkendu, případně po neděli

Čeští politici po jednodenním přerušení od rána znovu jednají o řešení vládní krize. Scházejí se vedení jednotlivých politických stan, tato vedení navzájem, došlo i k uzavřené schůzce hlavních hráčů Mirka Topolánka a Jiřího Paroubka. Premiér v demisi řekl, že koaliční ODS, KDU-ČSL a SZ a opoziční ČSSD by se mohly dohodnout o nové vládě do neděle. Zatím se podle něho rýsuje shoda na předčasných volbách a překlenovací vládě. Stejný termín, tedy neděli, prosazuje šéf sociálních demokratů.

|Pavel Novák, Martin Hromádka |Zprávy ze světa

Obama varoval KLDR před vypuštění zkušební rakety, půjde prý o provokaci

Mezinárodní společenství podnikne proti Severní Koreji určité kroky, pokud provede zkoušku své rakety. Pchjongjang varoval před následky plánovaného testu americký prezident Barack Obama. Výzvu k přerušení odpočítávání startu rakety Severokorejcům adresoval při setkání s francouzským prezidentem Nicolasem Sarkozym před výročním summitem NATO ve Štrasburku.

|Katarína Brezovská, Ondřej Houska, Miroslav Panuška |Ekonomika

Kalousek: Výsledek londýnského summitu G20 je historickým úspěchem

Svět je na cestě ven z hospodářské krize. Po setkání dvaceti největších světových ekonomik v Londýně se na tom shodovali světoví lídři. Ti se na summitu mimo jiné dohodli, že na boj s ekonomickou krizí dají bilion dolarů. Shodli se také na reformě finančního systému, přísnějším dohledu nad finančními trhy a na tvrdším postupu proti takzvaným daňovým rájům. Na londýnský summit G20 dnes v Praze navazuje jednání ministrů financí zemí Evropské unie.

|Věra Pfeifferová, Katarína Brezovská, Miroslav Panuška |Zprávy z domova

Prvním čtením ve sněmovně prošla tři vládní protikrizová opatření

Trojicí vládních protikrizových návrhů se zabývala na mimořádné schůzi Poslanecká sněmovna. Opoziční ČSSD se zachovala podobně jako vládní koalice ODS, KDU-ČSL a SZ v úterý, a pustila všechny tři konkurenční návrhy do druhého čtení, tedy k projednání ve výborech. Poslanci tak dnes podpořili zrychlení odpisů vybraného firemního majetku, slevy na sociálním pojištění pro zaměstnavatele a novelu insolvenčního zákona.

|Alena Benešová |Sport

Rada u reprezentace zatím zůstává

Petr Rada zatím u české fotbalové reprezentace nekončí. Kouč národního týmu přežil čtvrteční večerní hlasování členů výkonného výboru Českomoravského fotbalového svazu, které narychlo svolal svazový předseda Pavel Mokrý. Kromě samotného Mokrého hlasovali prostřednictvím elektronické pošty pro odvolání Rady už jen další tři zástupci výboru, ostatní touto formou hlasovat nechtěli.

Nejčtenější:

Nejčtenější na Facebooku

Nejčtenější na Twitteru