Dopravci budou moci vyřídit víc mezinárodních zakázek

Evropu často křižují prázdná nákladní auta. Dochází k tomu v případě, že firma dovezla na místo mezinárodní zakázku a pak se její vůz ihned vrací domů. Evropský parlament dnes schválil pravidla, podle kterých dopravci můžou využít svých prázdných vozidel v cizině k dalším zakázkám.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kamiony

Kamiony | Foto: Ondřej Jánoška

Firmy by mohli během sedmi dnů vyřídit za hranicemi až tři další mezinárodní zakázky. Podle Unie to do dopravy přinese větší konkurenci a také omezí dopady na životní prostředí. Prázdné auto tak nebude muset rovnou odjet domů, ale vlastník ho může použít k novým zakázkám mimo svojí vlast.

Další část pravidel zase může zlevnit zájezdy cestovních kanceláří. Řidiči autobusů totiž budou moci na mezinárodních cestách vyhradit 24 hodin pro odpočinek až po 12 dnech práce. Dnes musejí odpočívat po 6 dnech.

Milan Kopp, Ondřej Houska Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme