Turistická sezona v Česku je zatím mírně nadprůměrná

Letošní letní turistická sezona je zatím mírně nadprůměrná. Vyplývá to ze šetření ČTK. Většina krajů oproti loňsku nezaznamenala propad turistické návštěvnosti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Staroměstské náměstí (ilustrační foto)

Staroměstské náměstí (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

V polovině prázdnin jsou tak provozovatelé penzionů, hotelů a kempů vcelku spokojení.

„Vidíme zde mírný nadprůměr, zejména co se týče nákupu turistů z vybraných zemí mimo Evropskou unii. Zde vidíme opravdu nárůst o desítky procent, zejména u turistů z Ruska, Číny nebo například i Tchaj-wanu a Ameriky,“ potvrdil ve Světě o osmé Jakub Hlaváček, ředitel odboru Výzkumu a trendů agentury CzechTourism.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dosavadní průběh turistické sezóny hodnotil ve Světě o osmé Jakub Hlaváček z agentury CzechTourism

Turistickému ruchu se podle něj nejlépe daří tradičně v Praze, ale nárůst turistů vykazují i jiné kraje, například Jihočeský. Poměr tuzemských a zahraničních návštěvníků je přibližně 1:3.

Agentura CzechTourism očekává, že během letošní letní sezony přijede oproti loňsku o 2 až 3 procenta turistů více.

„Nicméně statistiky, které hovoří o návštěvnosti hromadných ubytovacích zařízení typu hotelů a penzionů, budeme mít k dispozici až ve druhé polovině srpna,“ upozornil Jakub Hlaváček.

mta, Barbora Kreuzerová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme